Az Európai Bizottság elnöke szerint, akik elutasítják az ENSZ globális migrációs csomagját, valójában nem is ismerik annak tartalmát.

Az ENSZ globális migrációs csomagját elutasító európai uniós tagállamok valójában nem is ismerik a tervezett megállapodás tartalmát – vélekedett egy hétfőn Berlinben elmondott beszédében Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

A Süddeutsche Zeitung című lap rendezvényén kiemelte: a csomag elfogadási folyamatából kilépő tagállamok nem tették volna meg ezt a lépést, ha döntéshozóik „elolvasták volna” a tervezett megállapodás szövegét.

Ezzel összefüggésben hangoztatta, hogy „a populistáknak nincs programjuk, csak egy hosszú listájuk vádaskodásokkal”. Mint mondta, a populisták csak megnevezik a problémákat, aki viszont meg is akarja oldani a gondokat, annak nem szabad „bornírt nacionalizmusukat és stupid populizmusukat” követni.

Jean-Claude Juncker kiemelte: „ha a klasszikus pártok elkezdik ugyanazt szajkózni, mint a populisták és nacionalisták, akkor az emberek a populistákra szavaznak, azokra, akik elutasítanak mindent, ami nem olyan, mint ők maguk és nem kedvelnek senkit, aki máshonnan származik”.

(MTI)

OSZD MEG VADUL: