Vadhajtások

Juncker már kattog: Akik elutasítják az ENSZ migrációs csomagját, nem ismerik a tartalmát

Az Európai Bizottság elnöke szerint, akik elutasítják az ENSZ globális migrációs csomagját, valójában nem is ismerik annak tartalmát.

Az ENSZ globális migrációs csomagját elutasító európai uniós tagállamok valójában nem is ismerik a tervezett megállapodás tartalmát – vélekedett egy hétfőn Berlinben elmondott beszédében Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

A Süddeutsche Zeitung című lap rendezvényén kiemelte: a csomag elfogadási folyamatából kilépő tagállamok nem tették volna meg ezt a lépést, ha döntéshozóik „elolvasták volna” a tervezett megállapodás szövegét.

Ezzel összefüggésben hangoztatta, hogy „a populistáknak nincs programjuk, csak egy hosszú listájuk vádaskodásokkal”. Mint mondta, a populisták csak megnevezik a problémákat, aki viszont meg is akarja oldani a gondokat, annak nem szabad „bornírt nacionalizmusukat és stupid populizmusukat” követni.

Jean-Claude Juncker kiemelte: „ha a klasszikus pártok elkezdik ugyanazt szajkózni, mint a populisták és nacionalisták, akkor az emberek a populistákra szavaznak, azokra, akik elutasítanak mindent, ami nem olyan, mint ők maguk és nem kedvelnek senkit, aki máshonnan származik”.

(MTI)