2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

"Mindenki barnainges náci, aki a nemzetek Európáját támogatja”

A jövő évi európai parlamenti választásokon két nagy tömb fog egymással szemben állni: a barnaingesek, akik a nemzetek Európája koncepciót hangsúlyozzák; illetve az integráció hívei, akik mindent megtesznek egy erős és egységes Európai Unióért” – hangsúlyozta Tusk Donald, az Európai Tanács lengyel nemzetiségű elnöke. Tusk rettegésének és zavaros vízióinak bizonyára az az oka, hogy egyre több európai állam van – köztük hazája, Lengyelország -, amelyik maga akarja eldönteni, hogy kikkel akar együtt élni, és kikkel nem.
Az Európai Tanács elnöke saját nemzetének legnagyobb ünnepét használta fel arra, hogy belerúgjon azokba, akik hisznek a nemzetállamokban. Vasárnap volt 100 éve, hogy a lengyel nemzet visszanyerte a függetlenségét. A legtöbben méltóságteljesen, a hazáért meghalt hősök emlékét sem elfeledve ünnepelték a jeles eseményt. Azonban lengyel barátainknál akadtak olyan politikusok is, akik a függetlenség napját arra használták fel, hogy az őket sújtó víziókat, rémképeket megosszák a közvéleménnyel. Egyike a rettegőknek Donald Tusk, az Európai Tanács lengyel nemzetiségű elnöke, aki vasárnap szólalt fel egy függetlenségnapi rendezvényen Lodz-ban.A jövő évi európai parlamenti választásokon két nagy tömb fog egymással szemben állni: a barnaingesek, akik a nemzetek Európája koncepciót hangsúlyozzák; illetve az integráció hívei, akik mindent megtesznek egy erős és egységes Európai Unióért”
– hangsúlyozta Tusk. Tusk rettegésének és zavaros vízióinak bizonyára az az oka, hogy egyre több európai állam van – köztük hazája, Lengyelország -, amelyik maga akarja eldönteni, hogy kikkel akar együtt élni, és kikkel nem. Ezzel szemben Brüsszel elképzelései szerint (melyeket Donald Tusk is oszt) az Európai Egyesült Államok koncepciójának irányába fog elmozdulni az EU, ha jövő májusban a liberálisok diadalmaskodnak az EP-választásokon.888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató