2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A csicska labancra berágtak az osztrákok, amiért Sorost sz@pkodja

Kiakadtak az osztrákok a Soros-Kurz-találkozón és keresetlen szavakkal bírálják az osztrák kancellárt, amiért a politikus a milliárdos spekulánssal tárgyalt, sőt, a vizit olyan nagy vihart kavart, hogy a bécsi sajtó le is tiltotta a hozzászólásokat a cikkek alatt,- számol be a pestisrácok.hu.
A legtöbb osztrák a miértekre keresi a választ, de az értetlenkedés mellett a kemény és durva kritikák is megjelentek a véleményekben. Sokan szégyennek nevezik, hogy az osztrák kancellár Sorossal tárgyalt, míg mások azt vetik Kurz szemére: “megdöbbentő, hogy pénzért mikre képes egy politikus”. Kiderült az is, Sebastian Kurz és Soros György az osztrák- és európai külpolitikát is kivesézte a bécsi találkozón, mint ahogy a migráció is szóba került. “Normális, hogy Kurz az osztrák külpolitikáról tárgyal egy amerikai milliárdossal? Sorosnak mi köze van ehhez?” – teszik fel a kérdést az osztrákok.
Mint ahogy azt megírtuk, hivatalában fogadta vasárnap Soros Györgyöt Sebastian Kurz osztrák kancellár, a találkozó kiemelt témája a CEU bécsi kampuszának megnyitása volt. Soros hétfőn az osztrák tudományos miniszterrel, Heinz Fassmannal is találkozott, akivel technikai dolgokat beszéltek át, így például a CEU-s diplomák akkreditálásának módját. Az osztrák Die Pressema arról ír, hogy a CEU már a következő hetekben benyújthatja akkreditációs kérelmét az osztrák oktatási szervekhez, Soros magánegyeteme pedig már 2019 őszén megkezdheti oktatási és kutatási tevékenységét az osztrák fővárosban, az Otto Wagner egészségügyi komplexum területén. A PestiSrácok.hu utánanézett és kiderült, amíg tegnap este és ma reggel tárgyilagosan számolt be a Soros-Kurz-találkozóról az osztrák sajtó, hétfő délutánra azonban már az osztrákok felháborodását bemutató cikkek is megjelentek a különböző médiumokban.
Az osztrákok ugyanis kiakadtak a Soros-Kurz-találkozón és keresetlen szavakkal bírálják az osztrák kancellárt, amiért a politikus a milliárdos spekulánssal tárgyalt, sőt, a vizit olyan nagy vihart kavart, hogy a bécsi sajtó le is tiltotta a hozzászólásokat a cikkek alatt. A Kurier találkozóról szóló cikkét már nem lehet kommentálni, mivel egyes hozzászólók a milliárdos megölésével fenyegetőztek. „Volt már egy merénylet, ami sajnos nem sikerült. De jön majd a következő” – idézte a lap az egyik kommentelőt. A legtöbb osztrák a miértekre keresi a választ, de az értetlenkedés mellett a kemény és durva kritikák is megjelentek a véleményekben. Sokan szégyennek nevezik, hogy az osztrák kancellár Sorossal tárgyalt, míg mások azt vetik Kurz szemére: “megdöbbentő, hogy pénzért mikre képes egy politikus”.

Normális? … Kurzot nem kímélik az osztrákok. Fotó: Twitter

Kiderült az is, Sebastian Kurz és Soros György az osztrák- és európai külpolitikát is kivesézte a bécsi találkozón, mint ahogy a migráció is szóba került.Normális, hogy Kurz az osztrák külpolitikáról tárgyal egy amerikai milliárdossal? Sorosnak mi köze van ehhez?” – teszik fel a kérdést az osztrákok. Heves reakciók érkeztek Kurz Twitter-üzenetére is. „Ez nem jó barátság.” „Tartsd távol tőlünk az ördögöt!” „Hogyan árulhatja el ilyen aljas módon a népét?” „Tudja, hogyan büntetik az árulókat?” „Miről beszélt az emberiség ellenségével?” – írták a hozzászólók. 

Pénz, árulkodó kép. Forrás: Twitter

“Ez az ember tönkretette Európát! A kérdés az, miért?” – figyelmeztetik Kurzot az osztrákok, de azon véleményüket sem rejtik véka alá, hogy remélik, Kurz utoljára találkozott Sorossal, mert egy esetleges következő alaklommal már nem ő lesz a kancellár, az új vezető pedig bölcsebb lesz…Vezető kép: Soros és fia fogják közre Kurzot. Fotó: Twitter.comForrás: Pestisrácok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató