2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

További gyorshírek a közbiztonságunkról

Néhány nap leforgása alatt történt több erőszakos bűncselekmény a fővárosban, Egerben és Körösladányban.

Összevertek egy párt Budapesten,

Megvert két férfi egy párt a terézvárosi Ó utcában, a rendőrség most gőzerővel keresi őket.

Az incidenst egy szóváltás előzte meg, az ismeretlen személyazonosságú tettesek ezután bántották a párt. Szerencsére egy kamerafelvétel rögzítette a két elkövetőt.

https://youtu.be/zYOPAPFu-Ic

Korábban írtuk:

https://www.vadhajtasok.hu/2018/11/19/biztonsagos-es-elheto-budapest-ismet-megeroszakoltak-egy-not-budapest-belvarosaban/

Úgy megvert egy nő egy idős férfit a Maglódi úton, hogy az belehalt a verésbe

Vádat emeltek egy budapesti nő ellen, aki megütött a Maglódi úton, a nyílt utcán egy idős embert, mert az szóvá tette hangos kiabálását. Aa 75 éves férfi később belehalt sérüléseibe. A 32 éves nő a Budapesti Fegyház és Börtön X. kerületi, Maglódi úti egyik objektumához ment, hogy az ott jogerős büntetését töltő volt élettársával kapcsolatba lépjen.

Vascsővel verték a megkötözött 88 éves nénit a "fiatalok" - reggelig áldozatuk házában maradtak

A Szeghalmi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 45 éves nő és élettársa, egy 23 éves férfi letartóztatását, akik egy 88 éves idős nőt raboltak ki Körösladányban a múlt héten - fogalmaz nagyon óvatosan közleményében az ügyészség.A nyomozás adatai szerint 2018. november 13-án 18 óra körüli időpontban a retkek megjelentek a velük egy utcában lakó idős néni körösladányi házánál. A lakásba bejutva a belsőmigránsnő felráncigálta az időskorú sértettet és pénzt követelt tőle. Amikor nem kapta meg, kirángatta a nénit a folyosóra, vascsővel többször ráütött a kezére, hátára, fejére, miközben folyamatosan pénzt követelt tőle, majd hanyatt lökte, és a földön fekvő sértettet többször megrúgta. A sértett a fejét is beverte, ami erősen vérzett. A nő kutatást végzett a lakásban, majd az utca felőli szoba ablakát kinyitotta, azon kiadogatta társának a lakásban talált dolgokat, fagyasztott húst, hasított fát. Később az orkpáros női tagja megkötözte a sértettet és bekötötte a szemét. A cigányok a házat csak a kora reggeli órákban hagyták el, amikor "jogtalan eltulajdonítás szándékával" a fent említett dolgokon kívül 10.500 forint készpénzt, arany ékszereket és egy régi típusú mobiltelefont vittek magukkal. A 88 éves néni súlyos állapotban került kórházba. A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a sértett befolyásolásával a bizonyítást megnehezítenék, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt - fogalmaz az ügyészség. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

Az alkalmazottat megverte, megkötözte, majd kirabolta az egri motelt Oláh Dávid Zoltán

Az Egri Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki Oláh Dávid Zoltán 26 éves helyi lakos ellen, aki a gyanú szerint november 18-án 4 óra körül egy egri motel szobájában bántalmazott egy alkalmazottat, megkötözte kezeit, majd egy másik helyiségbe mentek, ahonnan a támadó készpénzt tulajdonított el. A sértett az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérülést szenvedett.A rendőrök azonosították a rablás bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, de a felkutatására tett intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre.Toroczkai László írása:Forrás: Police.hu - Blikk - Kuruc.info
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató