Vadhajtások

A szombati DAC-meccsen legyünk mindannyian Felvidéki Harcosok

Újra lesújtott a szlovák nemzetállam a békés magyarokra. Ezúttal nem Nyitrán, valamelyik vizsgára készülő magyar diákra, sem a stadionban, mint anno a DAC – Slovanon. 150 csuklyás kommandós a DAC – Sepsiszentgyörgy barátságos meccs után pár nappal támadt rá DAC szurkolók egy csoportjára. 10-10-10 kommandós jutott mindegyikükre.

 

A rajtaütés mindenféle értelmet nélkülöz, a közzétett rendőrségi fotókon sem látni semmi olyat, ami ne lenne megtalálható szinte bármelyik fociszerető háztartásban. Akár azoknál is, akik a szégyenletes akciót végrehajtották.

Akik ott vannak a barikádokon

A Felvidéki Harcosok, mert közülük vádolnak most 15-öt extrémizmussal, rendes, tisztességes, fociszerető felvidéki magyar emberek. Ők azok, akik ott vannak a barikádok első sorában. Ők azok, akik talán a legkeményebbek, ők azok, akik nem hajolnak el az ütések elől és bizony csicska szerepet sem vállalnak.

Meccsre járó emberként bárhol találkozhatunk velük. Ott voltak 2016-ban a foci-Eb-n is Franciaországban, egyikükkel konkrétan a Marseille-i metróban futottunk össze. A egyedül jött Dunaszerdahelyről a meccsre, hogy a magyar-izland után azonnal induljon is haza, mert másnap munkába ment… Igen, ez a srác ott van a nyitóképen is.

De a Felvidéki Harcosok ott voltak Grúziában, Tbilisziben, a DAC újkori történetének legnagyobb sikerénél is. Együtt vonultunk maroknyian végig a grúz főváros utcáin, óriási tiszteletet és elismerést kiváltva a helyiek szemében, hogy aztán közösen ünnepelhessük a továbbjutást. Mert a Felvidéki Harcosok ott vannak mindenhol, és mindig, minden körülmények között buzdítják a csapatot.

 

A felvidéki magyarság egy emberként sorakozzon fel mögéjük

 

Most viszont nekik van szükségük támogatásra, nekik van szükségük arra, hogy érezzék, a felvidéki magyarság egy emberként felsorakozott mögéjük. Mert végső soron ez az értelmetlen támadás az egész magyarság ellen irányult.

 

Mert ha elviszik harcosainkat, mi magunk is védtelenekké válunk. Ha viszont a hatalom látja, hogy az utánpótlás korlátlan, és ha kell, mi magunk is harcosokká válunk, akkor legközelebb meggondolják, mit lépjenek. Ez a tétje annak, hogy csendben maradunk, vagy kiállunk.

 

150 kommandós vonult ki ellenük, hogy megtörje a DAC szurkolók tartását. Most rajtunk a sor, a második, harmadik, hetvenedik sorban állókon, hogy kihúzzuk magunkat és azt mondjuk elég!

 

Szombaton legyünk mindannyian Felvidéki Harcosok

 

Szombaton legyen az egész B-közép és a teljes MOL Aréna szimbolikusan is Felvidéki Harcos, legyen egy nagy Felvidéki Harcos drapéria az egész kapu mögötti szekció. És zúgjon a Ria, Ria, Hungária, ha lehet, az eddigieknél is hangosabban.

 

Önmagunk és megmaradásunk érdekében.

 

Forrás: Korkep.sk – Király Zsolt