Vadhajtások

Rendkívüli jó hír: milliókra büntették ismét a Retek Klubot

Egy szeptemberi műsor miatt kapott hatmilliós bírságot a baloldali csatorna,- számol be a 888.hu.

Az RTL még az ősz elején sugározta a Szenzációs négyes című műsort, amely hemzsegett a botrányos jelenetektől. A műsoron tömegesen háborodtak fel a nézők, a sok bejelentés miatt pedig Médiatanács megvizsgálta a felvételt és végül hatmilliós bírságot szabott ki.

Aki oly szerencsés, hogy nem látta a képsorokat, azoknak röviden annyi, hogy Szabó Simon és ÉNB Lali meztelenül ugrált a színpadon, férfiasságukat csak egy törölköző takarta, miközben Tóth Gabi és Nagy Alexandra szobalánynak öltözve hajkurászták őket – írja a Blikk. A csatorna 12-es korhatári besorolás mellett adta le a show-t, holott azt magasabb életkorba való kategóriába kellett volna sorolni.

Állampolgári bejelentés nyomán, a médiatörvény korhatár-besorolási rendelkezéseinek megsértése miatt a Médiatanács hatmillió forint bírság megfizetésére kötelezte az RTL Klub szolgáltatóját a Szenzációs Négyes című műsorszámának szeptember eleji, első adása miatt”

– közölte a Médiatanács, majd hozzátették, hogy megállapították azt, hogy ugyan a produkció nem szexuális témát dolgozott fel, a szereplők tánca mégis vulgáris módon utalt a nemiségre, a műsorvezetőtől, a zsűri tagjaitól és a többi szereplőtől pedig szexuális utalások hangzottak el. Így a szolgáltató által 12 éven aluliaknak nem ajánlott műsorszám káros hatással lehetett a 16 évnél fiatalabbak, legfőképpen a 12-14 éves gyermekek szellemi, erkölcsi vagy fizikai fejlődésére, tehát túl megengedő volt a korhatár-besorolás.

 

Forrás: 888.hu

RSS
Twitter
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial