Vadhajtások

Merkel: “Ma a nemzetállamoknak készen kell lenniük a szuverenitásuk feladására”

Nem, ezt nem Adolf Hitler mondta sok-sok évvel ezelőtt, hanem a német kancellár fejtette ki szerdán a Berlinben megtartott Konrad Adenauer Alapítvány által szervezett esemény hallgatóságának – írja a Voice of Europe.

“Mindezt persze egy rendezett formában kell megtenniük” – tette hozzá Merkel. Még addig is elment, hogy elítélte saját pártjának, a CDU-nak egyes politikusait, akik úgy vélik, Németországnak ki kell lépnie az ellentmondásos megítélés alá eső ENSZ migrációs paktumból.

“Ezek olyan politikusok, akik abban a hitben élnek, hogy eldönthetik, hogy ezek az egyezmények már nincsenek érvényben, s teszik mindezt arra hivatkozva, hogy ők a népet képviselik.” (Jah, valóban felháborító és példátlan, hogy politikusok az állampolgárok érdekeire hivatkozva utasítanak el egy nyilvánvalóan agyament és rájuk nézve káros elképzelést… Elvégre Németorzság jogállam! – ford.)

Itt azonban még mindig nincs vége az okfejtésnek: “De a népet egyének alkotják, akik egy országban élnek, ők nem egy csoport, amely úgy határozza meg magát, hogy ők a német nép.” (Na erre varjunk gombot, ő már csak ismeri a német néplelket. – ford.)

Merkel persze egy követ fúj lelkes francia pajtásával, Macronnal, aki – miközben országának fővárosa lángokban áll – elmondta a Bundestagnak, hogy a “német-francia párosnak kötelessége megakadályozni, hogy a világ káoszba süllyedjen, ehelyett a béke útjára kell terelni a dolgokat.”

“Európának meg kell erősödnie és nagyobb szuverenitásra kell szert tennie”

– követelte a francia elnök, épp mint Merkel, hozzátéve, hogy az EU tagállámainak át kell adniuk Brüsszelnek nemzeti szuverenitásukat “külpolitika, migráció és fejlesztések” területén és ehhez természetesen “egyre nagyobb mértékben anyagilag is hozzá kell járulniuk.”

Geib Hajnalka – www.vadhajtasok.hu