Vadhajtások

A Fradi-tábor kiállt a felvidéki magyarok mellett

A kommandósok razziája ellen emelték fel a szavukat a zöld-fehérek.

Mint ismert, felvidéki magyar futballszurkolók otthonában csapott le a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) –beszámolók szerint 150 kommandóssal – a DAC–Sepsi barátságos találkozó után.

A gyanúsítottak szövetkeztek, és létrehozták a Felvidéki Harcosok csoportot, amely olyan ideológiát képvisel, amely jelenleg is és a múltban is alapvető emberi jogok ellen irányult, s amely nemzetiségi gyűlöletkeltésre buzdít – közölte a Facebookon az Országos Rendőr-főkapitányság.

Egyes szurkolói vélemények szerint azonban az akció összefüggésben lehet az említett meccsel, ahol a DAC-ultrák a székelyföldi csapat drukkereivel közösen több alkalommal is nemzeti rigmusokat skandáltak, valamint óriási piros-fehér-zöld füstkoreográfia és egy „nem határon túli magyarok vagyunk, hanem határtalanul magyarok” feliratú molinó is megjelent.

“Nem határon túli magyarok vagyunk, hanem határtalanul magyarok!”

Az Felvidéki Harcosok szurkoló csoportról és az őket ért rendőri akcióról a Fradi-szurkolók sem feledkeztek el és a Kisvárda elleni bajnoki meccsen álltak ki drukkertársaik mellett.

Forrás: Rangadó

Kapcsolódó:

Az Újpest szurkolók nyílt levélben fordultak az MLSZ-hez