Vadhajtások

Már Brüsszel is lángokban…

A Franciaországot lövészárokká alakító tüntetéssorozat elérte a haladó Nyugat fellegvárát.

A sárga mellényes tüntetők Brüsszelben is demonstrálni kezdtek a magas adók miatt, illetve hogy a belga városban szinte már megfizethetetlenek a mindennapok. Már egy tucat tüntetőt őrizetbe vettek a hatóságok, akiknek vízágyút és könnygázt is be kellett vetni az ellen a több száz ember ellen, akik kormányépületeket próbáltak meg “ostrom” alá venni. A demonstrálók épületeket, autókat is felgyújtottak.

Tüntetők építettek barikádokat és dobáltak köveket pénteken Brüsszelben. A belga fővárosban azért robbant ki a Franciaországot felforgató, úgynevezett “sárga mellényes” demonstráció, mert a Nyugat fővárosában véleményük szerint túl magasak az adók és a mindennapi élet költségei is a csillagos eget súrolják. A tüntetők a kormány lemondását követelik, de többen hangot adnak a globalizáció és a globalista elit elleni véleményüknek is.

A brüsszeli rendőrség szóvivője a US Newsnak 300 tüntetőről beszélt, akik szerinte olyan tárgyakkal vonultak utcára, amelyek veszélyesek is lehetnek a testi épségre. Ilse Van De Keere kifejtette, néhányan borotvákat, paprika sprayt is vittek magukkal.

Forrás: ECHOTV