2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Kurz egy mocskos áruló! Ausztria aláírja az ENSZ menekültjogi egyezményét

Ausztria jóváhagyja az ENSZ migrációs paktumát, a Külügyminisztérium pénteken megerősítette - írja a Heute.at.

Kilép Ausztria az ENSZ globális migrációs csomagja elfogadásának folyamatából. Az osztrák kormány a szerdai ülésén fogadja el az erről szóló döntést – jelentette az APA osztrák hírügynökség október végén.

Sebastian Kurz kancellár és Heinz-Christian Strache alkancellár a kormányülést megelőzően világossá tette, hogy nem is küldenek hivatalos képviselőt a világszervezet decemberi marrákesi konferenciájára, amelyen várhatóan elfogadják a nem kötelező érvényű csomagot.

Az osztrákoknak erős fenntartásaik voltak a dokumentum tartalmával. Nem tartották megfelelőnek a migrációs kérdések szabályozására, és attól tartottak, hogy elveszítik szuverenitásukat a migrációs politikában.

Ennek ellenére támogatják az ENSZ menekültjogi egyezményét - erről a Heute.at írt.

Párhuzamosan az ENSZ gyakorta kritizált migrációs paktumával, a szervezet egy menekült paktumot is előkészített. Mindkét megállapodást Marokkóban tervezik aláírni a december 10-11-én tartandó konferencián.

További részletek az ENSZ paktumairól:

https://www.vadhajtasok.hu/2018/11/30/figyelmeztetes-az-ensz-menekult-paktuma-meg-a-migracios-paktumnal-is-rosszabb-mindketto-alairasa-decemberre-van-tervezve/

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató