Vadhajtások

Kurz egy mocskos áruló! Ausztria aláírja az ENSZ menekültjogi egyezményét

Ausztria jóváhagyja az ENSZ migrációs paktumát, a Külügyminisztérium pénteken megerősítette – írja a Heute.at.

Kilép Ausztria az ENSZ globális migrációs csomagja elfogadásának folyamatából. Az osztrák kormány a szerdai ülésén fogadja el az erről szóló döntést – jelentette az APA osztrák hírügynökség október végén.

Sebastian Kurz kancellár és Heinz-Christian Strache alkancellár a kormányülést megelőzően világossá tette, hogy nem is küldenek hivatalos képviselőt a világszervezet decemberi marrákesi konferenciájára, amelyen várhatóan elfogadják a nem kötelező érvényű csomagot.

Az osztrákoknak erős fenntartásaik voltak a dokumentum tartalmával. Nem tartották megfelelőnek a migrációs kérdések szabályozására, és attól tartottak, hogy elveszítik szuverenitásukat a migrációs politikában.

Ennek ellenére támogatják az ENSZ menekültjogi egyezményét – erről a Heute.at írt.

Párhuzamosan az ENSZ gyakorta kritizált migrációs paktumával, a szervezet egy menekült paktumot is előkészített. Mindkét megállapodást Marokkóban tervezik aláírni a december 10-11-én tartandó konferencián.

További részletek az ENSZ paktumairól:

FIGYELMEZTETÉS: Az ENSZ menekült paktuma még a migrációs paktumnál is rosszabb – mindkettő aláírása decemberre van tervezve