Vadhajtások

A Soros-egyetem miatt sivalkodik Verhofstadt

A belga fogtündérként is ismert liberális politikus, Guy Verhofstadt masszív sivalkodásba kezdett a Twitteren.

Guy Verhofstadt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európárt (ALDE) nevű EP-frakció vezetője a Twitteren sivalkodott. A belga fogtündér szerint legutóbb a nácik zárattak be egyetemet (1943-ban), ezért Orbán Viktor magyar kormányfő szégyellje magát. Verhofstadt a „kötelező” nácizás mellett az Európai Néppártot (EPP) is bírálta amiatt, hogy a Soros-egyetem elhagyja Budapestet.

Ismert, a Budapesten székelő Soros-egyetem (CEU) december 1-ig adott „határidőt” a kormánynak, hogy a felek aláírják a maradáshoz szükséges szerződést. A Soros-egyetem korábban már belebegtette: akár Bécsbe is költözhetnek. A magyar felsőoktatási törvény értelmében azonban itthon csak azok a külföldi egyetemek adhatnak ki külföldi diplomát, melyek az anyaországban is végeznek oktatási tevékenységet. S bár a Soros-egyetemnek „van” egy székhelye az Egyesült Államokban, ez csak látszat, hiszen képek, sajtóinformációk alapján teljesen egyértelmű: Soros György fiktív kampuszt tart fenn, a Soros-egyetem nem rendelkezik valódi oktatási célokra alkalmas épülettel az USA-ban, ezért szabálytalan a működése.

A CEU így egy illegálisan működő diplomagyár, mi több, egy üzleti modell, melynek lényege, hogy Magyarországon is ki tudjanak adni amerikai diplomát. S hogy a számla még jobban „gyarapodjon”: nemcsak a magyar származású tőzsdespekulánstól folyik be tetemes mennyiségű pénz az egyetemhez, Brüsszeltől is lehúznak eurómilliókat „kutatási pénzek” címén.

Forrás: 888.hu