2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Fröcsög a jobbikos sz@r: hangfelvétel arról, hogy az alelnökválasztást is előre leoszthatták

Nemcsak az elnökválasztást, az alelnökválasztást is előre leoszthatták a Jobbikban. A Hír TV birtokába került hangfelvétel szerint Szávay István már órákkal a szavazás előtt tudta, kik lesznek az alelnökök és, hogy hányan fognak szavazni rájuk a májusi tisztújító kongresszuson,- írja az echotv.hu. 
A Jobbik kongresszusára érkeztek a képviselők május 12-én. A választási kudarc után Vona Gábor távozott a párt éléről, ezért kellett tisztújítást tartani. Az alelnökökről délután 2 óra körül kezdődött a szavazás, a következő birtokunkba került hangfelvétel még délelőtt készült, a háttérben még Szabó Gábor kongresszus elején tartott nyitóbeszéde hallatszik.
– Szávay István: Volner, Z. Kárpát, Apáti, Hegedűs, Stummer, Bana. Ez lesz a sorrend. – X: Ba..d meg, csak elmegyek veled totózni. – Y: Bana Tibi bekerül?– Szávay István: Be, nagyon remélem. Elég sokat dolgoztam rajta.
A hangfelvétel szerint Szávay István már órákkal a szavazás előtt tudta, hogy kik lesznek az alelnökök és azt is, hogy nagyjából hány szavazatot kapnak majd. Ahogy fogalmazott: sokat dolgozott ezért az eredményért.
– Szávay István: Két hete ezen dolgozok, tűpontosan belőttem, hogy mi lesz.– Y: Ezt hogy fa...mba lehet tűpontosan belőni?– Szávay István: Úgy, hogy kurva sok telefont intéztem. Volner meg fogja kapni a szavazatoknak körülbelül a 70-75 százalékát, a Z. Kárpát kb 65-öt, az Apáti és az Enikő 50-55-öt…– Y: Az Apáti és az Enikő biztos, hogy bekerülnek szerinted?– Szávay István: Fix! Mondom, hogy ez lesz az eredmény, hidd már el!
És így is lett: 14 indulóból az a hat nyert, akit Szávay előre megmondott és nagyjából a számok is stimmelnek. A sok telefonálás meghozta az eredményt, Volner Jánosra adott szavazatokat valóban tűpontosan lőtte be Szávay, de Z. Kárpát, Apáti és Hegedűsné még több szavazatot is kapott, mint amit a politikus várt.
Az elnökválasztást is telefonos rábeszélésekkel manipulálhatták. Még nyáron került nyilvánosságra egy hangfelvétel, amelyen egy jobbikos vezető a pártigazgató nevében pénzt ajánl a küldötteknek, hogy Sneider Tamást támogassák a tisztújításon. Szabó Gábor állítólag azzal is megzsarolta a tagságot, hogy nem vállalja a pártigazgatói posztot, ha Toroczkai lesz az elnök.
A tisztújításon Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton mellett Toroczkai László és Dúró Dóra jelentkezett a vezetésért, de Toroczkaiék végül szoros versenyben, 42 szavazattal alulmaradtak Sneiderékkel szemben. Toroczkai már akkor jelezte: a tisztújítás alatt erős ellenszélben kellett versenyezniük, hiszen a pártvezetés végigtelefonálta az alapszervezeteket, hogy ne rá, hanem Sneiderékre szavazzanak.A múlt héten derült ki, hogy Szávay zsidóveréssel dicsekedettA múlt héten Szávay István elismerte, hogy valóban ő volt az, aki egy zsidó nő megverésével dicsekedett párttársainak. A Hír Tv birtokába került hangfelvételen a jobbikos politikus dicsekedett azzal, hogy egy belvárosi szórakozóhelyen mulatott, amikor állítása szerint egy zsidó nő megjegyzést tett rá, ezért megverte. A hangfelvétel egyébként a párt májusi tisztújító kongresszusán készült. Szávay István hétfőn a Facebookon bejelentette, hogy lemondott parlamenti mandátumáról.
Forrás: ECHO TV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató