Vadhajtások

Hunyadiék jobbat, méltóbbat érdemelnek – fáklyás felvonulást tartottak Gaudiék

A 7 milliárd forint költségvetésű Hunyadi film forgatása ellen vonultak fel a hazafiak szombat este.

Gonda László írása:

Nagy tisztelet és köszönet annak a majd 100 barátunknak, bajtársunknak akik eljöttek tegnap este a kellemetlen hideg ellenére a Clark Ádám térre és annak a kb. 50 embernek akik végig kitartottak fáklyával a Halászbástyáig és ott felálltak!
Rajtam kívül beszélt dr. Bene Gábor, Rácz Szabó László és Gaudi-Nagy Tamás.
Számomra a legfelemelőbb Vesztergám Miklós tárogatójával kísért éneklés volt Hunyadi János szobra előtt! Olyan szépen énekeltük, többek között magyar és székely himnuszunkat, mintha egy összeszokott énekkar lettünk volna. Voltam én már kardalos a katonaságnál, ahol egy székesfehérvári leánygimnáziummal együtt énekeltünk, még versenyen is részt vettünk, tehát van hallásom hozzá.
A sok turista a Halászbástyáról filmeztek, fényképeztek és hallgattak minket. A fényviszonyok rendkívül hangulatosak, de a szövegek olvasásához előnytelenek voltak. Talán a fotóshoppal még lehet holnap a nagyobb felbontásúakkal ezen javítani, de még nem kaptam meg minden fényképet, holnap pótolom. Most a ezeket tudom feltenni.
Szerdán 10 órakor benyújtom a feljelentést a Markó utca 16-ban lévő Legfőbb Ügyészségnek, személy szerint dr. Polt Péternek címezve! Holnap telefonon egyeztetek a titkársággal.
Még lesz folytatás!