Vadhajtások

A szivárványosoké volt a főszerep a hétvégi angol fordulóban

Szivárványszínű akcióval zajlik az érzékenyítés az angol foci háza táján.

Egyre agresszívabb módon tör utat magának a meleglobbi az angol labdarúgásban.

Korábban mi is írtunk róla, hogy az egyik legpatinásabb, a hagyományaira leginkább büszke angol futballklub, a Liverpool FC teljes mellszélességgel kiállt a meleg büszkeség napján rendezett liverpooli pride mellett, sőt mi több, maga a klub is képviseltette magát a vonuláson.

Ezúttal pedig a Stonewall nevű jogvédő szervezet kampányához csatlakozott a legtöbb angol focicsapat. A kezdeményezés múltja 2013-ig nyúlik vissza, azóta minden évben egy késő őszi vagy kora téli hétvégén kiemelt szerepet kapnak a szivárvány színei az angol labdarúgás mérkőzésein a Premier League-től kezdve az alacsonyabb osztályokig. Idén e “jeles” kezdeményezés a november 30-tól december 2-ig tartó futballhétvégére esett.

Az akcióhoz csatlakozó játékosok szivárványszínű cipőfűzőt használtak, vagy éppen a csapatkapitányi karszalagjuk díszelgett különleges színösszeállításban, a klubok pedig a közösségi médián és egyéb felületeteken keresztül vettek részt a kampányban. Leggyakoribb a Facebook- és Twitter-profilképek lecserélése volt.

Forrás: 888.hu