2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Brüsszelben leszereltették a Verhofstadt-os teherautónkat

A magyar kormány a bevándorlást támogató politika negatív következményeire, így a terrortámadásokban meghalt európaiakra akarta felhívni a figyelmet egy kisteherautón elhelyezett plakáton. Brüsszelben a helyi hatóságok azonban megakadályozták ezt.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Magyarország kormányának a kisteherautója az Európa Unió és Belgium fővárosában egy plakátkampány keretén belül hívta fel a helyi közvélemény figyelmét a brüsszeli elit elhibázott migrációs politikájára, illetve Guy Verhofstadt volt belga miniszterelnök, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) nevű EP-csoport jelenlegi vezetőjének a felelőtlen kijelentéseire.

A plakáton az áll angol nyelven, hogy:

Százak haltak meg terrortámadásokban 2015 óta Európában, de Guy Verhofstadt mégis azt állítja, nincs bevándorlási válság. Ez őrültség!

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arról számolt be közösségi oldalán, hogy

tegnap belga rendőrök állították meg a kisteherautót, és arra kényszerítették a sofőrjét, szerelje le a feliratot, és az esetről még felvételt sem lehetett készíteni.

Brüsszelben tehát cenzúra van, a kormány plakátját pedig be akarják tiltani. Guy Verhofstadt elmondhatta a véleményét, de nekünk, magyaroknak ezt meg akarják tiltani

– tudatta Dömötör.

A parlamenti államtitkár szerint ez teljességgel elfogadhatatlan.

A plakátos autó a véleménynyilvánítás jogszerű és fontos eszköze, és a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy a magyarok véleménye is megjelenjen ebben a vitában

– tette hozzá.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató