Vadhajtások

A terroristák helyett a szurkolókat üldözi az Interpol

80 tonna pirotechnikai eszközt foglaltak le a hatóságok a futball fanatikusok igényeit kielégítő cégektől.

Lengyelország, Hollandia és Németország érintett az akcióban, összesen 35 embert tartóztattak le, 4 webshop is megszűnni kényszerül…

150 lakást és üzlethelyiséget kutattak át a nyomozók, ha esetleg rendeltél valahonnan ez az oka, hogy nem kaptad meg…


A Lech Poznan drukkerei azért kitettek magukért a pénteki mecsen…

Többségében lengyel állampolgárokat tartóztattak le, bűnszervezetben való részvétellel, illegális pirotechnikai eszközök és a robbanóanyagok terjesztése, adócsalással és pénzmosással gyanúsítják őket.

Az érintett weboldalak: Ultrasshop.com, bombashop.com, psychoeffect.eu és pyrofans.eu. Ezt a négy internetes üzletet a holland hatóságok kérésére blokkolták.

Ezek a cégek naponta kb. 1500 kg pirotechnikai eszközt kézbesítettek Európa különböző területeire. A futárszolgálatoknál 74 illegális postai küldeményt észleltek és ellenőriztek, mintegy 400 kg bruttó tömeggel.

 
Talán ez zavarja a hatóságokat?

Az Europol-nál 2017 óta több operatív megbeszélést tartottak az illetékesek. Az internetes webáruházak által használt szerverekről származó adatokat elemezték, és azokat megosztották az összes részt vevő tagállammal, tájékoztatták őket a gyanús ügyfelekről, akik pirotechnikai termékeket rendeltek a különböző webáruházaktól. Az Europol szakembereit Lengyelországba küldték, hogy támogassák az ottani rendőri intézkedéseket.

Bede Zsolt – www.vadhajtasok.hu