2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Jelentgetik fel a bevándorlás-ellenes lakókat Chemnitzben

Egy baloldali német csoport a lehető legaljasabb eszközzel lép fel a bevándorlásellenes tüntetőkkel szemben. Arra buzdítják Chemnitz lakóit, hogy jelentsék fel pénzért azokat, akik részt vettek a tüntetéseken. Ez az igazi házmestertempó.

Jelentsd fel a kollégáidat, szomszédaidat, ismerőseidet még ma és pénzt adunk érte!"

– olvasható a felhívásban.

Márpedig ez nem valami kisnáci pártnak, vagy a hírhedt keletnémet titkosszolgálatnak a felhívása, hanem egy új akció, amelyet egy németországi baloldali csoport hirdetett meg.

A "Soko Chemnitz" nevű csoport által hirdetett mocskos kampány azt hivatott elősegíteni, hogy a német átlagembereket is belevonják a "nácivadászatba", hogy megszégyenítsék azokat, akik a bevándorlásellenes oldalon vettek részt a tüntetéseken. A felhívás nem az erőszakos tüntetők ellen irányul, hanem mindenki ellen, aki elutasítja a tömeges bevándorlást és Chemnitzben az utcára vonult emiatt.

A chemnitzi tüntetéssorozatról számos cikkben megemlékeztünk. Az elemi erejű felháborodás akkor lett úrrá a város lakosain, amikor kiderült, hogy két migráns megölt egy német férfit Chemnitzben. Mindkét migráns hamis papírokkal érkezett. A tiltakozásokat tovább szította, hogy a közeli településen közben újabb bűntény történt: szeptember elején két afgán vert agyon egy németet Köthenben. November közepén Merkel kancellár is a településre látogatott, ám a bevándorlásellenes tüntetők egy kis meglepetéssel várták: zseniálisan megtrollkodták a kormányfőt. A részletekért katt ide. A feszültség pedig nem akart csökkenni, mivel november 19-én kiderült egy újabb eset: a rendőrség megpróbált elhallgatni egy bűntényt, ekkor egy mozgássérültet erőszakolt meg egy szír migráns.

A szélsőbalos csoport állítása szerint 7000 tüntetőről összesen 3 millió képet szedtek össze, és ezeket egy speciális honlapon hozták nyilvánosságra. A weboldalon arra kérik a németeket, hogy segítsenek azonosítani ezeket a tüntetőket. Mindezt nem ingyen kérik, egy-egy sikeres azonosításért 120 euróig terjedő összeget kínálnak. A tüntetőket beárazták.

A csoport bónuszokat is osztogat: 200 eurót kínál pluszban, ha egy azonosított tüntetőről kiderül, hogy rendőr; valamint 500 eurót kínálnak pluszban annak, aki leleplez egy hatósági informátort; 1000 euró ütheti a markát annak, aki leleplez egy belföldi titkosszolgát (a BfV munkatársát).

A csoport által működtetett oldalon a célpontokat idiótának titulálják, és a listájukat "Németország kincsesládájának nevezik, amelyben az ország ellenségei találhatóak". A csoport azt kéri az azonosított tüntetők munkáltatóitól, hogy "cselekedjenek".

Az ultraérzékeny baloldal az ilyen módszereket nem elítéli, hanem felemeli. A kezdeményezéshez sokan csatlakoztak az elmúlt napokban. Az eredeti felhívást több százan osztották meg a kezdete, azaz hétfő óta. Az elmúlt napokban mintegy 3000 feljelentés érkezett be a Soko Chemnitzhez és a Political Beauty nevű oldalra. (Mindkettőt ugyanaz a csoport üzemelteti).

A kampányról számos német lap beszámolt, egyesek azonban kifejezetten támogató jellegű cikket írtak a kezdeményezésről. A regionális Koelner Stadt Anzeiger lap publicistája pedig a "cél szentesíti az eszközt" alapon – némi egyrészt, másrészt után – rábólint a kezdeményezésre egy véleménycikkben.

Az AfD egyértelműen fogalmazott, náci módszernek nevezte a kezdeményezést. Alexander Gauland, a párt vezető alakja elmondta, hogy ez a csoport emberek életének a tönkretételét tűzte ki célul, olyanokét, akik gyakorolták a szólásszabadságukat.

Eddig az adatbázissal kapcsolatban 9 feljelentés érkezett a rendőrséghez. A hatóságok szerint az oldal számos jogot sért. A rendőrség a csoport helyi irodáját bezáratta, amely tele volt az ismert "Wanted" feliratú poszterekkel, amelyen a tüntetők képe volt. A bezáratásra azután került sor, hogy tucatnyi maszkos tüntető kezdett gyülekezni az iroda előtt. A bezáratás ügye a bíróságon landolhat.

Mindez újabb szép példája a baloldali kettős mércének. Chemnitzben ugyanis a propagandával ellentétben főként az átlagemberek tüntettek, mert úgy érezték: a tömeges bevándorlás nyomán végleg megváltozott az életük. Ebbe pedig semmi beleszólásuk nem volt, rájuk erőszakolták ezt a helyzetet. Ha pedig a szólásszabadságukat gyakorolva felemelik a szavukat ez ellen, akkor szembe kell nézniük a baloldali megbélyegzéssel, az otromba házmestertempóval.
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató