2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Strache alaposan leoltotta a CDU új vezetőjét

Az osztrák politikus egy mondattal megvilágította az új helyzetet - írja a 888.hu.

A nap külpolitikai híre, hogy a németországi Kereszténydemokrata Unió (CDU) 18 év után "új" vezetőt választott. Az idézőjel annak szól, hogy bár már nem Merkel vezeti a pártot, azonban sikerült a kis kedvencét betolni a pozícióba.

Annegret Kramp-Karrenbauer a kancellár, Merkel kegyeltje, így komolyabb változás nem várható CDU hozzáállásában a bevándorlás kérdéséhez, amelynek kezelése 2015 óta a közbeszéd fókuszában van.

A vereséget szenvedett jelölt, Friedrich Merz pont ebben a kérdésben foglalt el egy jóval keményebb álláspontot.

A Merkel-kormány elképesztő hibáit kihasználva kúszik egyre feljebb a népszerűségi versenyben a bevándorlásellenes AfD párt. Ha az eddigi tendenciák megmaradnak, akkor a párt lassan megelőzi majd a kormánypártokat a támogatottság tekintetében. Ennek a CDU azzal tudta volna elejét venni, ha Merz személyében egy keményvonalas, igazi kereszténydemokrata politikust ültet a pártelnöki székbe.

Erről a helyzetről posztolt Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár, a bevándorlásellenes Osztrák Szabadságpárt vezető politikusa, egyetlen mondattal megvilágítva a helyzetet és leoltva az új CDU-s pártelnököt.

Ma pezsgős dugók pattantak az AfD-nél"

– írta a politikus a hírre, hogy Kramp-Karrenbauer 51,7 százalékkal megnyerte a CDU pártvezetői pozícióját.

És valóban. Az AfD ünnepelhet, a bukott politika folytatódik.
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató