2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A lángosképű Szargentini megfenyegette azokat akik nem támogatták a migráns paktumot

Soros György embere egy teljes rádióadást végigszitkozódott, mert nem mindenki fogadta el a csodálatos egyezményt. Bár a holland politikus örült, hogy a marrakeshi konferencia résztvevői rábólintottak az egyezményre, a homlokpuszi elmaradt,- írja az Origo.
Tegnap a marokkói Marrakeshben elfogadták az ENSZ migrációs paktumát, azonban nem lehetett felhőtlen a bevándorláspárti erők öröme, hiszen az elfogadási folyamat során számos nagyhatalom jelezte, nem kér a globális szervezet terveiből. Ezzel a kétnapos konferencia résztvevői egy gyenge legitimációjú dokumentumot fogadtak el, valami ilyesmi hallatszott ki Judith Sargentini, holland európai parlamenti képviselő hétfői rádióinterjújából is.

Sargentini örül, és egy kicsit csalódott

Soros György megbízható embere ismét előkerült, és ha már előkerült, akkor hosszasan mesélt a hétfői eseményekkel kapcsolatos érzéseiről az NPO Radio 1 nevű holland rádiócsatornán. Szavaiból kiderült, hogy egyrészről nagyon boldog, hogy elfogadták a globális szervezet bevándorlást serkentő csomagját, másrészről viszont kicsit csalódott, mert nem mindenki sorakozott fel a terv mögé. A holland politikus a beszélgetés alatt erőteljesen kritizálta azt a hét európai országot, akik nem jelentek meg a marokkói konferencián. A "renitens" államoknak címezve fenyegetőleg kijelentette, hogy az Európai Bizottság az összes európai ország nevében tárgyalásokat folytat az afrikai országokkal.
Nagy meglepetés nincs a holland politikus nyilatkozatában, korábban is alaposan rápörgött a migránspaktumra, és az azt ellenző országok megdorgálására. "Az EU tagállamai egyenként is elkezdtek kihátrálni a jóváhagyási folyamatból. Ez egy kihagyott lehetőség!" - írta a november közepén megjelenő publicisztikájában az nrc.nl nevű holland portálon. A cikkből ismét kiderült, hogy a migráció csodálatos dolog, és mindenkinek teljes mellszélességgel ki kellene állni mellette. Bár Sargentini ezúttal nem tudta százszázalékosan elengedni magát az öröm tengerében, pályafutásának voltak szakaszai, amikor ezt megtette. Miután szeptemberben az Európai Parlament plenáris ülése - jelentős csalással - elfogadta a totálisan elfogult, Magyarország ellen irányuló jelentését, a holland zöldpárti politikus megmutatta, hogy igenis tud örülni.  Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató