2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Agyonlőtték a strasbourgi terroristát

Agyonlőtték csütörtökön este a strasbourgi karácsonyi vásár közelében két nappal korábban merényletet elkövető Chérif Chekattot - jelentették a hírügynökségek  helyi rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Nagyszabású rendőri művelet volt csütörtök délután Strasbourgnak az óvárostól délkeletre fekvő Neudorf negyedében, ahol a karácsonyi vásár közelében két nappal ezelőtt merényletet elkövető Chérif Chekatt nyomát elvesztették. Az akkori akció sikertelen volt. Este azonban újabb akciót hajtottak végre a francia hatóságok, és úgy tűnik, sikeresen likvidálták a terroristát. A merénylőt a Lazeret utca 74. szám alatti házban lőtték agyon, ahová a rendőrség nagy erőkkel vonult fel - közölték nevük elhallgatását kérő rendőri vezetők.

A 29 éves, bevándorló hátterű férfi, Chériff Chekatt kedd este kezdett lövöldözni az elzászi nagyvárosban, három embert megölt és 13 másikat megsebesített, ötnek közülük az állapota súlyos. A lövöldözés után Chérif Chekatt taxival utazott Neudorf negyedbe. Tűzpárbajba keveredett a rendőrökkel, akik elveszítették a nyomát. A férfi többszörösen büntetett előéletű volt. Nemcsak Franciaországban, Németországban is.

Christophe Castaner francia belügyminiszter bejelentette, hogy pénteken ismét  megnyitják a kesdi merényletet követően bezárt  karácsonyi vásárt.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató