2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Orbán Viktor: "A segítséget kell Afrikába vinni, és nem pedig a bajt behozni ide"

Jó esély van a magyar stratégiai irányvonal megerősítésére – mondta Orbán Viktor miniszterelnök érkezésekor tett nyilatkozatában az EU-Afrika Fórum előtt kedden Bécsben. A mi álláspontunk az, hogy a segítséget kell Afrikába vinni, és nem pedig a bajt behozni ide, Európába, és különösen nem Magyarországra – fogalmazott.A kormányfő kiemelte, a magyar álláspont megerősítését várja a találkozótól.
“A mi álláspontunk az, hogy a segítséget kell Afrikába vinni, és nem pedig a bajt behozni ide, Európába, és különösen nem Magyarországra”
– fogalmazott. Hangsúlyozta, ezt a “stratégiai irányvonalat szeretnénk megerősíteni, és erre jó esélyünk is van”. Az ENSZ globális migrációs csomagjával kapcsolatban Orbán Viktor elmondta, többen vannak az ENSZ-ben azok, akik kibocsátó országok, vagyis olyan országok, ahonnan migránsok érkeznek Európába. Ezért nagyon valószínű, hogy az ENSZ többsége a migráció támogatása mellett foglal állást -vélekedett. Kijelentette, mi azonban az érem másik oldalához tartozunk, a bot másik végén vagyunk, mi nem szeretnénk migrációt Magyarországon. Ezért mi semmilyen szerződést nem írunk alá, amely nemzetközi szinten elismeri, támogatja, bátorítja és finanszírozza a migrációt. A miniszterelnök közölte,
„fenntartjuk a migrációellenes politikánkat”.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató