2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Amíg a csürhe tüntet, az igazi fanatikusok adományoznak

Ideje magukba szállni azoknak, akik a fociszurkolókat balhés, mindenütt csak a botrányt kereső bűnözőkkel azonosítják. Pedig a szervezett drukkercsoportok tagjai, az ultrák szíve nagyon is a helyén van. Ezt számtalan jótékony akcióval bizonyítják, legyen szó az állatok védelméről vagy akár rászoruló embertársaink megsegítéséről.Péntek este például a kispesti Északi Kanyar tagjai, a Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület önkéntesei és a Budapest Honvéd válogatott kerettag kapusa, Gróf Dávid (feleségével, Klaudiával) együtt százaknak tették szebbé a karácsonyt.
A 2018 legjobb Honvéd-focistájának választott kapus és a drukkerek összefogásával, hetekig tartó munkával gyűjtöttek tartós élelmiszereket, ruhákat és játékokat a rászoruló kispesti családoknak, időseknek.
A gyerekeknek szánt adományokat - 20 zsák gyerekruhát és egy óriási halom játékot - hétfőn juttatták el egy gyermekotthonba.
A tartós élelmiszerekből összeállított 100 egységcsomagot péntek este a kispesti Templom téren adták át Grófék és a szurkolók a Kispesti Családsegítő segítségével. Az Édeském Cukrászda felajánlásával ráadásul rengeteg finom sütemény került a KLTE működtette Kispesti Futball Ház melletti idősek otthonába, és egy közeli szállóra is.Az NB I-es őszi szezon legjobb kapusának is megválasztott Gróf felesége a Borsnak elmondta:"Aki ismeri a Dávidot, az tudja, hogy ahol tud, ott segít. (...) Először családon belül ürítettük ki a ruhásszekrényeket, majd gyűjtést szerveztünk."A szurkolókkal és egy-két focistával összefogva röpke két hét alatt másfél mázsa ételt, ruhát, játékot sikerült felhalmozni, majd átadni a nehéz sorsú gyerekeknek, családoknak, időseknek. A szervezésben részt vett egyik Kispest-drukker elárulta: miután még mindig érkeznek a felajánlások, januárban lesz még egy kör, sőt, Gróf tavasszal is szervezni készül egy hasonló, nagyszabású jótékonysági akciót.Forrás: Ripost.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató