2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Hisztizzünk, mert muszáj - a "rabszolgatörvény" margójára

Az elmúlt időszakban bizonyára mindenki olvasott a munka törvénykönyvének módosításáról, bár kíváncsi lennék, a törvény módosítását konkrétan ki olvasta el.Amit tudni kell, hogy eddig is volt lehetőség négy, hat, illetve tizenkét hónapos munkakeretben való munkára, mégsem négy, hat, illetve tizenkét hónappal később fizették ki a túlórát. Érdekes módon, ezzel senkinek sem volt problémája egészen eddig. Mert azt is érdemes tudni, hogy a kifizetésre vonatkozó szabályok nem módosultak. Akkor mi a gond? Az igazat megvallva semmi. Mindössze annyi történt, hogy az ellenzék végre talált egy témát, amivel tudja hergelni a népet. Persze olyan dolgokkal, amik egyébként bent sincsenek a törvényben.Nekem a legérdekesebb az egészben az, hogy a "tüntetéseken" és általában azt sugallják, hogy a "haladó nyugaton egyébként nincsen túlóra". Írhatnék számos dolgot arról, hogy mi és hogyan van a nyugaton, de egy valamit le kell szögezni: Az ellenzék NEM a munkavállalók miatt ment az utcára, és csinált magából hülyét (jó, az utóbbit egyébként is hetente megteszik).

Emlékszünk még a boltzárra?

Kunhalmi "Megvert-egy-ajtó-nem-nyeltem-még-könnygázt" Ágnes akkor azt mondta, hogy "mindenkinek joga van akkor, amikor akar és annyit, amennyit akar dolgozni". Akkor most mi a gond?Ha valóban a munkavállalók érdekelnék őt és kis társait, akkor nem obstruálnák az országgyűlés munkáját, és nem hergelnék az embereket, hanem megpróbálnának bizonyos módosításokat követelni, és azokat a tüntetéseik szlogenjévé tenni, és úgy beépíteni a köztudatba.

Ami pedig a tüntetéseket illeti úgy általában:

Én tényleg nem tudom eldönteni, hogy ezt komolyan gondolják, vagy valamiféle gesztusként okoznak megmosolyogtató pillanatokat a normális embereknek. Mókás látni, ahogy a csőcselék vonulgat ide-oda mindenféle cél nélkül, és a legtöbb, amit elmondhatnak az az, hogy: "Orbán egy geci", illetve "Bajszos szar!". Ezen szlogenek használata mellett még kikérik maguknak a "csőcselék" jelzőt? Azt hiszem így is túlontúl elnéző elnevezést kaptak. Groteszk látvány egymás mellett látni a Lyobbikos, MSZP-s, DK-s zászlókat, felturbózva egy kis roma zászlóval és kommunista zászlóval.

10 éve gondolta volna ezt bárki is?

Csurka Istvánnak úgy tűnik, igaza lett ebben is. December 21-én a tüntetésen nem csak a zászlók lobogtak egymás mellett, de Gyüre Csabától, Szabó Tímeán át, Varju Lászlóig minden mocsok felszólalt. Értelmes dolgot egyik sem mondott, de Timike egy gondolatát érdemes megjegyezni. Azt mondta ugyanis, hogy "ha most nem tud az ellenzék fordítani az erőviszonyokon, akkor Orbán nyer '22-ben '26-ban és '30-ban is".Szóval arra kérek mindenkit, nyugodjon le a picsába, és legyen mindenki türelemmel, mert jövőre úgyis kiderül, hogy az ellenzéki hisztéria egy blöff volt, és akkor Timike logikája szerint marad a jobboldali kormány még nagyon sokáig. Bár én azért örülnék, ha Dr. Miniszterelnök Úr végre foglalkozna azzal is, hogy csináljon egy normális ellenzéket, de amíg ez nem történik meg, elröhögcsélünk ezeken a bohócokon is.Írta: BB - vadhajtások.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató