2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ujhelyi: „pofán vágható a narancsos rezsim”

2019 jelszava: Stop Orbán! címmel adta ki vasárnapi fröcsögéssorozatának legújabb darabját Ujhelyi István, aki arról ábrándozik, hogyan lehetne „pofán vágni a narancsos rezsimet”.A szoci EP-képviselő képelemzéssel kezdi dühödt firkálmányát, amelyben a magyar miniszterelnököt Döbrögivel azonosítja:

"Volt abban az állami propaganda által kiadott hivatalos fotóban valami hátborzongató, amelyen Orbán Viktor letekint az újdonsült várbéli irodájának erkélyéről a pesti városképre. Zsebre dugott kéz szokás szerint, pökhendi lenézés, mögötte sutyorgó nyaloncok. Döbrögi kormányzó végigtekint uradalmán. Tökéletes kordokumentuma lesz majd a letűnt fideszes rezsimnek, szavak nélkül visszatükrözi mindazt, amiről ezek az évek szóltak."

Így indul az Ujhelyi-féle műelemzés, ami aztán a tőle megszokott komcsi ízzel egészül ki, amikor is a szoci képviselő az ételosztások éhezőivel állítja párhuzamba az Orbán Viktort ábrázoló fotót (Facebook-bejegyzésében meg is alkotta a montázst az EP-képviselő, lásd alább).

"Ez a Fidesz Magyarországa: az urizáló felső tízezer és a meglopott alsó tízmillió."

Szép teljesítmény ez egy 9,8 millió lakosú országtól. De ne akadjunk fent ezen, elvégre a szoci politikus magabiztosan kijelenti, ez a meglopott tízmillió ember nem tűr tovább: a decemberi gigatüntik folytatódni fognak, létrejött a közös front, és megvan már az új jelszó is: Stop Orbán. A jövő évi választásokon Ujhelyi a „továbbtokosodás” ellen szállna harcba:

"Két választás is lesz, ahol felmutathatjuk Orbánnak a piros lapot. A fociból vett hasonlatot talán még ő is megérti: aki nem tartja be a szabályokat, aki páros lábbal csúszik be és kézzel veszi le a labdát, azt előbb-utóbb kiállítják. A sárgalapok után ideje a pirosnak: Stop Orbán!"

– lelkendezik a szoci EP-képviselő, aki már nagyon „pofán vágná a narancsos rezsimet”.

"Ha az EP-választáson minden elégedetlen elmegy voksolni és a mandátumszerzésre érdemben esélyes pártok valamelyikére adja a szavazatát: azzal pofán vágható a narancsos rezsim. Ezért hívtam egyeztetésre az Európa-párti politikai erők képviselőit, hogy közös mozgósító kampányt, közös stratégiát dolgozzunk ki az EP-kampányra. Mert bár versengünk majd májusban, a célunk közös. Több a zászló, egy a tábor."

Forrás: Demokrata.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató