2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Undorító szilveszteri kabaré a Kossuth rádióban

Gyalázatos rádiókabaré. Elég volt! - írja a Flagmagazin.
Humor helyett egy "humorista" (képzelt?) családi nyomorának  kivetülésével indította szilveszter esti viccesnek szánt műsorát a közrádió.
Kovács András Pétertől (KAP) idézünk - nem keveset -, mert mondatai magukért beszélnek, ahogy az is, hogy ez adásba mehetett a Családok évében.
- "A család fontos (...) az egyetlen olyan stabil pont, ahol biztos lehetsz abban, hogy haragszanak rád." - "Egy olyan lénnyel (feleség - a szerk.) kell együtt élned, akit nem érthetsz meg (...) szerintem ebből a szempontból a melegházasság egy sétagalopp."  (Dokumentáljuk. Ez a poén a Családok évében a Kossuth Rádió szilveszteri műsorában hangzott el 2018.12.31-én 21 óra 4 perc 8 másodperckor.) - "Ez a házasság. Ez a házasság, nem méznyalás, nagyon komoly munka, és aztán ezt tetézi még a gyerek." (Nesze neked CSOK, gyermekvállalásra ösztönző programok, reklámok...!) Fokozható? Talán kis vallási provokációval? (Na nem, nem az iszláméval, annyira azért nem bátor a dumagép!) - "Elmondom, hogy férfiszemmel mi a család, pláne karácsonykor. Ugye a karácsonyt szokták hívni a szeretet ünnepének is. Akinek van felesége és gyereke, az tudja, hogy ez így nem egészen pontos. A karácsony nem a szeretet ünnepe, az a család ünnepe. Szenteste a családoddal vagy, nem pedig azokkal, akiket szeretsz." - "Férfiszemmel a család az a nőnek (anyának - a szerk.) és az utódoknak (gyermekeinek - a szerk.) egy olyan meghitt szeretet buboréka, ami körül apa téblábol. (...) Örökké kívülállónak érezzük magunkat mi férfiak, és ahonnan az egész karácsony dolog elindult, a Szent Családnál is pontosan ez volt a helyzet. A Szűzanya megszülte a megváltót, és egyiküknek sem volt semmi köze szent Józsefhez, de semmi, ugye és aztán Jézus mennybe ment, Szűzanya mennybe ment, Szent József meg..."
KAP-ot láthatóan nem zavarja a jegyesség, hogy a Jézus nevet Szent József adta, hogy Dávid öröksége is rajta keresztül szállhatott a Megváltóra, így poénkodott még egy rövidet a fogantatással, majd folytatta a mocskos, humorba csomagolt gyalázkodását.
- "...biodíszletként álldogál a betlehemi jászolnál, marha, bárány, Szent József, szamár. Vagy idegesen cigizett az istálló mögött, azt tudom még elképzelni." Ezek után én is sok mindent el tudok képzelni a családot, benne az apa és az anya torz viszonyának kizárólagosságát felvázoló, majd humorosan homoszexuális megoldást kínáló dumás celebről. Sok mindent el tudok képzeni családjáról is - amelytől nyilván szenved - és a velük szembe állított szeretteiről, akikből úgy tűnik merítkezik.
Sok mindent el tudok képzeni, de ennél a pontnál nem tudtam tovább hallgatni Kovács András Péternek, az egykori Károli Gáspár Református Egyetem oktatójának, jelenleg Karinthy-gyűrűs humorista celebnek a köznek szánt családellenes hablatyolását. Mert érteni vélném én a viccet, ha fentiek közül bármelyik az volna, de kiérteni vélem a szándékot is, csak nem szeretem, mert ebben a töménységben azt már családellenes propagandának hívják. Egyszerűen elkönyvelem hát, hogy a KAP gondolatait közkinccsé tevő közrádió szerint - nyilván a politikai korrektséghez való igazodás jegyében -, a család és a szeretet még vicc szintjén is alig kapcsolódik, a családi megértéshez, békéhez pedig ezek szerint a homoszexuális párkapcsolat lehet a legideálisabb.
Még hogy Magyarországon nincs sajtó- és szólásszabad(os)ság, meg elnyomják a másként gondolkodókat a közmédiában?! Kíváncsian várom, 2019 (a közmédiában) minek az éve lesz, amit majd viccesen gyalázni lehet a leghallgatottabb Rádiókabaré adásban, mert az ideit, igen a fenti mocskot is - csak YouTube-on - két nap alatt már több mint 50 ezren hallgatták!Kullai József
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató