2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Videó | 50 baromarcú tüntetett Tapolcán | Mesterházyt pofándobták hógolyóval

A fővárosi tüntetéssel egy időben több vidéki helyszínen elkezdődtek a demonstrációk. Tapolcán az MSZP és a Jobbik, Rig Lajos és Mesterházy Attila hívták közösen utcára az ellenállókat. A Fidesz-irodánál meghirdetett helyszínen meglepetés várta a tüntetőket, mert körülbelül 50-70 fő állt sorfalat, hogy védjék az irodát, ha be akarnának oda törni,- számol be a Pestisrácok.hu.
A tüntetők annak ellenére, hogy környező településekről, autókkal többeket is csoportokban hoztak, legfeljebb százan lehettek. Így az a faramuci helyzet állt elő, hogy az ellentüntetők és a helyszínt biztosító rendőrök közel annyian voltak, mint a tüntetők. A demonstrálók hólapátra erősített táblákat lengettek, míg az ellentüntetők végig skandáltak Rig Lajos és Mesterházy Attila beszéde alatt. Szólt a ” 2006″, “szemkilövetők”, “Soros bérencek” és az “árulók” rigmus, majd menet közben elszabadultak az indulatok. Bár komolyabb atrocitás nem történt, és nem is sérült meg senki, de Mesterházy Attila egy méretes hógolyót kapott az arcába. 
A Fidesz-iroda felett a jobboldali aktivisták molinót feszítettek ki már a délelőtti órákban, mely a jobbikos és a szocialista politikust, valamint Gyurcsányt és Soros Györgyöt ábrázolja. A felirat szerint “összenő, ami összetartozik”, majd felsorolják az ellenzéki politikusok fő bűneit is. Rig fotója alatt szerepel, hogy nem szavazta meg a bevándorlás ellenes törvényt, a devizahitelesek megsegítését, sem az ápolási díj emelését. Mesterházy és Gyurcsány fotója alatt pedig arra emlékeztetnek, hogy szétverték a családtámogatási rendszert, csődbe vitték az országot, 2006-ban lövettek a magyarokra és beengednék a migránsokat.

A tüntető “tömeg” madártávlatból. E közben a helyi jobbikos újság azt írja, hogy több százan tüntettek. De Mesterházy is 400 résztvevőt emleget a Facebook oldalán. 

A demonstráción az MSZP és a Jobbik mellett a Kétfarkú Kutyapárt helyi erői voltak jelen. Forrásaink szerint a körülbelül 100 fős tüntető csoport nagy része az ellenzéki pártok tapolcai és környező települések szervezeteinek vezetői, tagjai és aktivistái, illetve néhány nyugdíjas  volt. Civil, dolgozó embereket gyakorlatilag alig láttak, pedig a tüntetést elméletileg a Munka Törvénykönyvének módosítása ellen hirdették meg. A demonstrálók hólapátokra erősített tábláikra azt írták:“független bíróságot, független médiát”, “elég volt a hazugságból, arroganciából, lopásból”. Valamint egy táblára az ajkai-tapolcai körzet fideszes országgyűlési képviselőjének, Fenyvesi Zoltánnak a fotóját ragasztották azzal a felirattal, hogy ő is megszavazta a túlóra emelését.A tüntetők hangját egyébként alig lehetett hallani, ahogy a szónokokat is, mert a körülbelül 50-70 fős ellentüntető csoport végig skandálta a beszédeket.Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy valójában nem fejlődik az ország, a kormány kizsákmányolja az embereket és külföldieknek adta el a hazát, amire szerinte nem lehetnek annyira büszkék. Míg Mesterházy beszélt, végig zengett  a “2006”, “szemkilövetők” rigmus, azt is kiabálták a szocialista politikusnak, hogy “Soros csicska ne, hazudj”. A bekiabálások között gyakran hangzott el a “Rákosi-pribék”, és a “büdös komcsik, hol a pufajkátok” mondat is.

Ezzel a molinóval várták az ellentüntetők a tüntetőket

Rig Lajosnak a balraátot szemmel láthatóan nem bocsátották meg korábbi támogatói sem. A jobbikos politikust gyakorlatilag kifütyülték. Az ellentüntetők torkuk szakadtából ordították: “áruló vagy”! Jól tükrözik, mekkora baklövés a Jobbiknak a szocialistákkal való összeborulása, Rig Facebook oldalán a tüntetésre invitáló meghívó kommentjei. Egy korábbi támogatója például azt írja, rendkívül sajnálja, hogy a Jobbik idáig süllyedt:
Anno azért szavaztam rád és a Jobbikra hogy a kommunistákat végérvényesen eltüntessük,most pedig együtt bohóckodtok. Politikusi pályafutásod elindult a lejtmeneten..nagyon sajnáljuk..de ehhez nem statisztálunk.
A demonstráción többek közt felszólalt Árvai Gábor, a tapolcai MSZP elnöke is, akiről korábban megírtuk, hogy a nemesgulácsi iskolában, ahol igazgató, megütött egy sérült diákot. De szónokolt az a Pál József nyugalmazott katonatiszt, volt MSZP- majd Jobbik- szimpatizáns, aki a térség fideszes országgyűlési képviselőjét felakasztotta volna. Erről ITT írtunk. Végül a tüntetők és a szakszervezetek követeléseit is Mesterházyék olvasták fel, mivel szakszervezeti vezető meg sem jelent a demonstráción. Az MSZP-s politikus szerint azért, mert nem engedték el a főnökei.

Mesterházy Attilát egy ellentüntető méretes hógolyóval találta fejbe a szocialista képviselőt

A tüntetés egy órán át tartott és mindössze két kisebb atrocitás történt. A felhevült ellentüntetők közül nem mindenki tudta féken tartani indulatait. Mesterházy Attila egy méretes hógolyót kapott az arcába. Rig Lajosnak pedig beszéde közben üvöltötte valaki néhány centiméterről az arcába, hogy “hánynom kell tőled”.

Balról Rig Lajos (Jobbik), jobbról két kétfarkú kutyakölyök

A beszédek után a tüntetők percek alatt szétszéledtek.  Forrás: Pestisrácok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató