2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Megszólalt honlapunk támadója: Határozottan buta gondolat volt részemről

Megszólalt az az ember, aki programot írt annak céljából, hogy megbénítsák honlapunkat. Akik követték az eseményeket, azok tudják, hogy brutális támadások alatt állt Facebook-oldalunk, valamint honlapunk és nyilvánosságra hoztuk az elkövetőt, ezután a rendőrség nyomozásba kezdett.

Most megszólalt, amit teljes terjedelemben közlünk olvasóinkkal, változtatások nélkül:

"Nyilván többen észrevették, hogy a nevemből kiszedtem a magánhangzókat. Ennek nem egy közel-keleti nyelv elsajátítása volt az apropója, hanem szerettem volna elkerülni egy nagyobb adag fenyegető levelet a postaládámban, ha már névvel, arccal kikerültem a vadhajtasok.hu-ra. Mint közismert, január 6. egy kicsit több volt a vízkeresztnél és a ünnepek szakrális lezárásánál, ugyanis a vadhajtasok.hu-n megjelent két olyan cikk, ami elég sok személynél, így nálam is kiverte a biztosítékot. Az egyik az O1G kokárdások fenyegetésével, a másik Lukácsi Katalin autóbalesetével kapcsolatos. Így kissé fellelkesülve azon, hogy a FB az oldalukat a közösségi alapelvekkel nem találta kompatibilisnek, felmerült bennem, hogy lehetne őket bosszantani egy olyan programmal, ami ugyan valószínűleg nem lehetetleníti el az oldal működését, de cserébe kellően dühösek lesznek, ezt publikáltam is az Illiberal Memes belső fórumán. Nem volt egy kellően okos dolog, mert ahogy napközben, úgy az éjjeli órákban is DDoS támadás érte a szervert, amitől percekre az elérhetetlenné vált.
Határozottan buta gondolat volt részemről annak ellenére, hogy tisztában voltam vele, az egyik legjobban felszerelt magyar szerveren helyezték el az oldalt. Határozottan buta gondolat volt részemről annak ellenére, hogy a program mindössze azt imitálta, amikor valaki rövid látencia mellett folyamatosan frissíti a böngészőjében azt oldalt, amit a bekapcsolt cloudflare kivéd. Határozottan buta gondolat volt részemről, mivel most kezd kialakulni az önálló családos életünk és nagyon nem hiányzik, hogy ennek most vége legyen. Néha még a magam fajta makacs embereknek is el kell ismernie, hogy vannak határozottan buta gondolatai. A jövőben természetesen tartózkodom a hasonlóaktól, eleve az ablakos alkalmazások fejlesztése az, ami közel áll hozzám és a DDoS-féle nagy intenzitású támadásokkal magam sem tudok azonosulni, nem attól lesz szebb hely a világ, hogy egy weboldal eltűnik 30 percre."
Vadhajtások.hu 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató