2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Rendkívüli: Hatalmas robbanás Párizsban | Frissítjük

Frissítés - 3:A Le Figaro idézi a közelben lakó embereket, akik arról beszéltek a tudósítóknak, hogy a robbanás után azt hitték: terrortámadás volt,- számol be az Origo.A 12 órai gyorsjelentés szerint már nem ketten, hanem öten vannak életveszélyben. Összesen 12 ember sérült meg súlyosan. Rajtuk kívül még 12-en sérültek meg.Nemsokkal ezután a francia belügyminiszter bejelentette, hogy a bűnügyi rendőrség is nyomoz a robbanás miatt.13 ÓRAI BELÜGYMINISZTÉRIUMI JELENTÉS:Négyen meghaltak a kórházban, köztük két tűzoltó. A Le Figaro már több, mint harminc sérültről ír. Egy ember változatlanul élet és halál között van. Legalább 10 ember súlyosan megsérült.13.46: A PÁRIZSI ÜGYÉSZSÉG HELYESBÍTI A FRANCIA BELÜGYMINISZTÉRIUMOT, CSAK KÉT HALOTTKetten haltak meg a párizsi ügyészség szerint, a két tűzoltó. Vagyis, nem négyen, ahogy korábban a francia belügyminisztérium közölte. Összesen 37 sérültről tudnak, közülük tízen súlyosan megsérültek.
 Frissítés - 2:Az oltásban megsérült három tűzoltó is. A közelben lakók azt mondták a BFM TV-nek, hogy olyan erejű volt a robbanás, hogy azt hitték, földrengés van,- tette közzé az Origo.

Tűzoltók mentenek ki egy sebesültet a robbanást követően. FORRÁS: AFP/THOMAS SAMSON

Kiderült: a három tűzoltó súlyosan megsérült. Feltehetően már a robbanás pillanatában ott voltak. Egy közelben lakó szerint gázszivárgást éreztek, hívták a tűzoltókat, egy tűzoltóautó meg is érkezett, és nem sokkal ezután robbant fel a pékség.Frissítés - 1:Robbanás rázta meg kora reggel Párizs belvárosát, az Operához közel. Úgy tudni, hogy a több halálos áldozatot követelő robbanást gázszivárgás okozhatta egy pékségben, de ezt az információt hivatalosan még nem erősítették meg, - a Magyar Idők információ szerint tehát már halottak is vannak.

Korábban írtuk:

Párizsban a belvárosban hatalmas robbanás történt, többen súlyosan megsérültek. 

Párizs 9-ik kerületében történ a robbanás egy pékségben. Első információk szerint kilencen megsérültek. A Twitteren közben több fotó is megjelent a helyszínről.  
 Párizs egyik üzleti negyede a helyszín, gázrobbanásról beszélnek egyelőre, de pontosan még nem határozták meg a detonáció okát. Az utcákat törmelékek borítják. Egy friss kép erről a közösségi médiából: 

Cikkünket frissítjük!

Írta: V. - Vadhajtások.hu(Források: Twitter- Magyar Idők - Origo)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató