Vadhajtások

A románoknak már Csíksomlyó is kell!

Ferenc pápa Csíksomlyóra látogat – ez jó. Mikor megy? Minden logika azt diktálná, hogy pünkösdkor. Persze, hogy nem akkor megy, hanem egy héttel előbb.

Mi indokolja ezt az időpontot? Semmi…

Mi lesz ebből? Forogni fog a gyomrunk.

Miért? Mert román zászlókkal tűzdelik majd tele a csíksomlyói kegyhelyet és ott fognak pöffeszkedni Erdély tolvajai.

A vatikáni közlemény szerint ugyanis Ferenc pápa

elfogadva Románia elnökének, az állami hatóságoknak és a romániai katolikus egyháznak a meghívását, apostoli látogatást tesz az országban május 31-től június 2-ig azzal a céllal, hogy meglátogassa Bukarest, Jászvásár és Balázsfalva városait, valamint a csíksomlyói Szűz Mária-kegyhelyet.

Teszi mindezt a románok centenáriumi évében, amikor minden nap azzal kelnek és fekszenek, hogy 100 esztendővel ezelőtt ellopták tőlünk Erdélyt. Gusztustalan…

Tudom én, hogy ez nem valami keresztényi dolog, de hát ez azért mégiscsak felháborító. Odamegy a pápa Székelyföldre, rácsodálkozik arra, amit a Jóisten a magyarokra bízott, imádkozik egy sort, talán még misézik is és távozik. A román elnök és egy csomó román zászló társaságában.

Tetszik nem tetszik Ferenc pápa közbenjárásával a románok elfoglalják Csíksomlyót. Ott fognak büszkélkedni azzal, amihez semmi közük, hiszen ez a hely székely, magyar, de semmiképpen sem román. Nem is lesz soha.

Amúgy a románok még álszent ideológiát is gyártottak a pápa látogatásához. „Menjünk együtt!” – lett a szlogen, az összetartozás és a sokszínűség jegyében. Együtt. A románokkal? Menjenek ők. El onnan a csíksomlyói nyeregből. De gyorsan!

Forrás: ezatuti.blogstar.hu