2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Guten morgen! Ilyen rövid idő alatt ennyi nőt még soha nem öltek meg Ausztriában

Az osztrák bűnügyi hivatal vezetője szerint ennek az egyik fő oka a bevándorlás.

Ausztriában az elmúlt nyolc napban négy nőt gyilkoltak meg. A négy elkövetőből három biztosan migráns, a Krumbachban történt eset viszont inkább egy szerelemféltésből elkövetett gyilkosságnak tűnik.

A múlt kedden, január 8-án Amstettenben egy török férfi a saját gyermekei előtt késelte halálra a feleségét. A férfit ismerték a hatóságok, tudták, hogy nagy hatással van rá a radikális iszlám, egyre veszélyesebb volt a környezete szerint.

Egy nappal ezután történt a krumbachi gyilkosság, majd a hétvégén ismét egy migráns ölt. Szombatról vasárnapra virradó éjjel a magyar határhoz közeli Bécsújhelyen a 19 éves Yazan A. megfojtotta a 16 éves Manuela K.-t, a holttestét pedig egy parkban rejtette el. A 19 éves szír migránst kedden letartóztatták.

Kedden Bécsben öltek meg egy nőt, az afrikai származású, spanyol állampolgár, Bécsben élő Eyob E. szúrta le a nővérét. A család egyébként Nagy-Britanniában is élt korábban, Eyob munkanélküli volt, drogcsempészetből élt. A gyilkost az ÖBB munkatársai tartóztatták fel, így a rendőrök már elfogták. Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy a függetlenobjektív Index úgy számolt be a gyilkosságról, hogy egy spanyol férfi ölte meg a testvérét Bécsben. A migrációs háttérről egy szó sem esik a cikkben.

A négy gyilkossággal kapcsolatban a Kronen Zeitung egy rövid interjút készített Franz Lang tábornokkal, az osztrák bűnügyi hivatal vezetőjével.

Lang szerint hasonló gyilkosságsorozatra még nem volt példa Ausztriában. Az, hogy ilyen történhetett az országban, szerinte több tényező együttállása miatt lehetséges. Kiemelte a migrációt, mint fogalmazott, számos olyan bevándorló él az utcákon, akiknek semmilyen perspektívája nincsen. Emellett egyre több a fegyver az utcákon, a nők pedig közben az emancipációnak hála sokkal bátrabbak, magabiztosabbak, emiatt kevésbé körültekintőek – vélekedett.

A tábornok hangsúlyozta, hogy világossá kell tenni a migránsok számára, hogy nagyon komoly következményei vannak a nők elleni erőszaknak.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató