2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Már a Kinder-tojás sem a régi - most épp Ku-Klux-Klan-os

Le kellett állítani az egyik Kinder meglepetés-figura forgalmazását, miután többek szerint a kis játék rasszista volt. A KKK feliratú léggömböket tartó Kinder-tojás miatt egy ausztrál anyuka fejezte ki aggodalmát.

Az Egyesült Államokban – ahol egyébként a Kinder meglepetés nem kapható – a KKK a Ku-Klux-Klan rövidítése, ami bőrszínük, hitük, meggyőződésük miatt támad embereket. Az anyuka egy családi fórumon is megosztotta az aggodalmát, ami lavinát indított el a netezők körében.

Sokan egyetértettek az anyuka véleményével, hogy a KKK betűk könnyen összemoshatóak a rasszista szervezettel, és hogy a Kindernél lehettek volna körültekintőbbek a kis figura gyártásakor. A hölgy a Kinder Facebook-oldalán is panaszt tett.A márka bocsánatot kért a félreérthető játék miatt, ugyanakkor megjegyezték, hogy a K betű a lufikon a Kinder rövidítése, és azért került három léggömb a figura kezébe, hogy robusztusabb, nehezebben törhető legyen. Hozzátették, hogy a meglepetés a Kinder 50. évfordulójára készült. A gyártó végül úgy döntött, hogy visszahívják a boltokból a megosztó figurát, és megsemmisítik. De mi azért rákerestünk a Kinder nevű csokoládéra, és ha nem is tojás, de Kinder. Így dobta ki a Google a rasszista csokoládét. (:  Forrás: Nosalty.hu nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató