2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

O1G-s profillal, Facebookon uszít a győri kereskedelmi szakközépiskola tanára

O1G-s Facebook-profillal, hangulatkeltő mémekkel és a kormányt, jobboldali politikusokat gyalázó bejegyzésekkel uszít, hergel egy tanár a győri kereskedelmi szakközépiskolában. Egy olvasónk jelezte az esetet, azt is hozzáfűzve, hogy a szóban forgó tanár annak ellenére, hogy tanári minőségében az iskolában nem politizálhatna, a tanórákon sem rejti véka alá kormányellenes nézeteit. Mi is ellenőriztük a pedagógus közösségi oldalát, ami egyértelműen alkalmas a lázításra. Az a legkevesebb, hogy a tanár úr üzenőfalán a miniszterelnököt rendre gyalázzák, ezen kívül tüntetésekre, akár durvább, törvénysértő akciókra is buzdítanak.Ellenőriztük a kapott nevet az iskola honlapján szereplő tantestületi névsorban, majd a Facebook-oldalt is. A nyilvános fotók, információk a két személy között egyezést mutatnak.

A kereskedelmi szakközépiskolai tanár Facebook-profilja alapján lelkes ellenálló. Folyamatosan változó profilképével, hol az Európai Uniót, hol a Soros-féle civil szervezeteket élteti. Fontosnak tartotta, hogy kifejezze kiállását a CEU mellett, a szerinte megbélyegzett civil szervezetek mellett. Legutóbb épp azt kiáltotta világgá, hogy ő is a tüntetőkkel van.

A  karácsonyi ünnepek előtt aztán bedobta az O1G motívumot, azóta csak ezzel díszeleg a közösségi portálon.

MÁR JANUÁR 18-án PÉNTEKEN ÁLLJON LE AZ ORSZÁG. NE BIRNBAUM FÉLÉK IRÁNYÍTSANAK BENNÜNKET. MEG IZRÁELBŐL! ELÉG VOLT!! ORBÁN ÉS BANDÁJA TAKARODJON A HATALOMBÓL ELÉG, ELÉG, ELÉG!!” – ezzel a bejegyzéssel indul a tanár úr üzenőfala. 

Igaz, a lázító üzenetet nem személy szerint ő írta ki, hanem egy igencsak aktív ellenálló barátja tette ki az oldalára, ő pedig hagyja, hogy ott ékeskedjen. Ez a barát szinte naponta díszíti G-bejegyzéseket a Facebookot és a tanár úr oldalát is. A Facebook működési elve alapján nem lehet csak úgy más oldalára posztolgatni, jóvá is kell hagynia ahhoz, hogy a tartalom az oldalán mások számára is láthatóvá váljon. A tanár tehát felvállalhatónak tart minden, az oldalán szereplő uszító, törvénytelenségre bujtogató bejegyzést.

Nézzük, mit is látnak például a tanítványai, ha rákattintanak a tanáruk oldalára: nem jó magyarnak lenni, a kormánypártiak görények, egy füstbombát kéne odadobni nekik, mert ez itt most a harc kezdete. De azt is megtudhatjuk a tanár úr oldaláról, hogy a miniszterelnök olyan mint Ceaușescu, ezért aki Orbán Viktort támogatja, az nem ember.

Ezeket a bejegyzéseket tömegével találhatjuk meg a győri középiskola tanárának Facebook-oldalán, aki azoknak a megjelenítéséhez hozzájárulását kellett, hogy adja és hónapok óta cenzúrázatlanul hagyja is őket az üzenőfalán.

A közösségi profilja egyébként azt is elárulja, hogy a kereskedelmi szakközépiskola pedagógusa nem közvetlen a politikai kapcsolatoktól, több baloldali, több DK-s politikus is az ismerőse.

Nem véletlen, hogy tanároknak, pedagógusoknak az intézményben, pedagógusi minőségükben nem is szabad politizálni. Középiskolás diákok még kiforratlan személyiségére befolyásoló, erős hatást gyakorló tényező tanáruk politizálása. Így szülhetnek az iskolák Nagy Blankákat, akik talán fel sem fogják, mi az, amit és ahogy tesznek, de imponálni akarnak azoknak, akik nevelik, tanítják, formálják őket. Az O1G akció ráadásul messze túlmutat a politizáláson, ezek a jelszavak, a hozzájuk kapcsolt lejárató, az ország vezetését brutálisan és személyükben is támadó posztok, mémnek alkalmasak arra, hogy megzavarják a köznyugalmat, a törvény ellen uszítsanak, lázítsanak. 

Ha ezeket a jelszavakat, jelképeket egy gyakorló pedagógus ölti magára, az azért is aggasztó, mert nyilván számtalan diák, aki esetleg át sem gondolja az ügy politikai hátterét, megfelelni akarásból is követheti a tanárát. Magukra vállalhatnak akár jobb megítélés vagy jobb jegy reményében is olyan szerepet, ami miatt még bajba is kerülhetnek.

Megkerestük az iskola vezetését az ügyben. Mivel az igazgatót telefonon nem értük el, e-mailben tettük fel kérdéseinket. Arra voltunk kíváncsiak, hogy intézményükben elfogadott dolog-e, hogy a pedagógusok politizáljanak, uszítsanak, tüntetésekre, sőt akár törvényellenes megmozdulásokra is buzdítsanak.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató