2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Összeborul a Jobbik és az MSZP mint kocsma előtt két bicikli

A Jobbik és az MSZP közösen segíti a szakszervezetek szombati félpályás forgalomlassító akcióját Vásárosnamény, Fehérgyarmat és Záhony környékén – derül ki a Magyar Idők birtokába jutott dokumentumból. Ebben „Kedves barátom!” megszólítással a városnaményi szocialistáktól Szilágyi Istvánné osztja meg a Jobbik Szabolcs megyei alelnökével, Tóth Viktorral a demonstrációkon való részvételre buzdító felhívást, illetve a pontos menetrendet, azt kérve, hogy az egykori radikális párt is terjessze a dokumentumot.

Nincs központi döntés a demonstrációkban való részvételről, erről a megyei szervezetek önállóan határozhatnak – mondták a Magyar Időknek a szocialisták elnökségében. A lap forrásai szerint nem lehet kiemelni az MSZP és a Jobbik együttműködését, ugyanis valamennyi ellenzéki párt felvette a kapcsolatot a szakszervezetekkel, hogy miként segíthetnék akcióikat. Helyi szinten így DK–Jobbik, MSZP–DK, illetve bármilyen más összetételben támogathatja az ellenzék a szakszervezeti demonstrációkat – hangsúlyozták.

Ismert: az Országos Sztrájk­­előkészítő és Demonstrációszervező Bizottság szervezésében szombaton országszerte kezdődnek egy időben félpályás útlezárások, forgalomlassító akciók és kormányellenes tüntetések a túlóratörvény elleni tiltakozásul. A fővárosban a Blaha Lujza téren, az Oktogonon, a Szabadsághíd pesti hídfőjénél, a Hősök terénél, valamint a Gundel étteremnél is demonstrációt szerveznek. A tüntetők ezekről a helyszínekről vonulnak a Kossuth térre, majd a Clark Ádám térre, ahol élőben kapcsolják majd a vidéki demonstrációk helyszíneit.

Forrás: Magyar Idők, PestiSrácok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató