2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Egyre nagyobb a bűnőzés Svédországban

Tovább nőtt a bűncselekmények száma Svédországban, különösen a nőket és a gyerekeket érintő nemi erőszakok száma ugrott meg 2018-ban - derült ki egy friss statisztikából, amit a svéd bűnmegelőzési intézet adott ki. Svédországban a 2015-ös migrációs hullám után ugrott meg a bűncselekmények száma, főként az illegális bevándorlók által lakott nagyvárosokban. 
2018-ban tovább emelkedett a bejelentett bűncselekmények száma Svédországban. Fontos megjegyezni, hogy a legfrissebb statisztikában csak azok az esetek szerepelnek, amiket bejelentettek a rendőrségnek, vagy éppen saját hatáskörben indítottak eljárást. Azok a bűncselekmények nem szerepelnek benne, amit sokan szégyenérzetből, vagy megfélemlítés miatt nem merik jelenteni a hatóságoknak.

Egyre több a nemi erőszak

A skandináv államban tavaly mintegy 1,54 millió bűncselekmény történt,és ez 2 százalékos növekedés 2017-hez képest – olvasható a The Local cikkében. A legnagyobb növekedést a statisztikák szerint a digitális csalás és zsarolások terén regisztrálták, mivel itt 25 százalékos növekedés történt a korábbi évhez képest. A nőkkel szembeni támadások 3 százalékkal nőttek 2017-hez képest, míg a gyerekekkel szembeni támadások egy százalékkal emelkedtek.A bejelentett nemi erőszakok száma 8 százalékkal nőtt 2018-ban, míg a gyerekek esetében ez a szám 13 százalékkal emelkedett.A felnőtt nők esetében 6 százalékos emelkedést regisztráltak, míg a felnőtt férfiak körében 7 százalékos csökkenést regisztráltak. Az egyetlen kategória, ahol csökkenést regisztráltak, az a lopások és a betörések területén történt.

Egyre több a kézigránátos támadás

A migrációs válság kitörése óta ugrásszerűen megnőtt a kézigránátos támadások száma a svéd nagyvárosokban. A szakértők szerint összefüggés van a Közel-Keletről érkezett migránsok és a támadások között. Nyugat-Európában a migrációs válság kezdete óta radikálisan megnőttek a bevándorlók által elkövetett bűncselekmények, sőt a terrortámadások száma is megugrott. Néhány napja brutálisan megvertek egy svéd nőt Dél-Svédországban azért, hogy hat kiskutyakölyköt lopjanak el tőle. Az idegen nyelven beszélő támadók a nő nyakát is majdnem kitörték.Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató