2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Szalóki Ági eligazította Szél és Hadházy arcát

Nem aratott osztatlan sikert a magyar politikatörténet Bonnie és Clyde párosának újabb MTVA ostroma a közösségi médián. Szél Bernadett és Hadházy Ákos visszatért az MTVA székházba, ahonnan ismét saját kezükbe vették a hírszolgáltatást facebookon posztolt videók formájában,- számol be a pestisrácok.hu.
A közösségi hálóra feltöltött videók alatti kommentszekcióban azonban sokan kérték őket, hogy ne járassák le magukat és menjenek haza. A csütörtökön feltöltött „híradóhoz” a legérdekesebb hozzászólás valószínűleg Szalóki Ági énekesé volt, amelyben arra kéri a két képviselőt, hogy válaszoljon négy kérdésre, melyekben olyan témákat boncolgat, mint az önmeghazudtolás vagy a tervezett bevándorlás támogatásának országot megrokkantó hatásai.
Kemény falba ütközött az ellenzék két önjelölt hírmondója a facebookon, ugyanis szembesülni kényszerültek saját ideológiai zsákutcájukkal, Szalóki Ági, többszörös Fonogram-díjas, Artisjus előadói díjas, Regionális Prima díjas, Liszt Ferenc-díjas előadóművész, dalszerző által feltett négy kérdésben.
Az első három kérdésben a bevándorlásról alkotott nézeteik felől érdeklődik az énekesnő. Ezen belül megemlíti, hogy elég szegény van Magyarországon anélkül is, hogy több ezres, újabb anyagilag kiszolgáltatott, képesítés nélküli tömeget eresztenénk az országra. Felveti a kérdést, hogy honnan lehetne előteremteni azt a nem kevés pénzt, ami a bevándorlók integrációjához szükséges lenne, továbbá rávilágít arra is, hogy mindehhez hiányzik a szükséges humánerőforrás is, azaz az oktatók, orvosok, rendőrök, szociális munkások. Megfelelően olvasva ezt a három pontot, egyértelművé válik az is, hogy ezek a kérdések arra kívánnak reflektálni, hogy ha Magyarországnak rendelkezésére állna a migráció támogatására szükséges pénz vagy a szociális feltételek megfelelőek lennének, akkor ezeket a forrásokat, talán inkább a saját szegényeink felemelésére kellene hasznosítanunk ahelyett, hogy idegen népek szegénységét akasszuk a keresetből élők nyakába.A negyedik pontban eklatáns példáját látjuk a balliberális ideológia önmeghazudtoló mivoltának, ahol arra tér ki Szalóki, hogy vajon mégis mi a problémája annak az ellenzéknek a több túlóra lehetőségével, amelyik két és fél éve ugyanilyen intenzitással támadta a vasárnapi boltzárat. Összefoglalva a problémát tehát, ha a kormány nem szeretné, hogy az emberek sokat dolgozzanak, akkor az a baj, ha lehetővé teszi, hogy aki akar, az dolgozzon amennyit szeretne, akkor meg az a baj. Az azonnali.hu megkereste Szalókit, akit a közmédia működéséről is kérdeztek. Az énekesnő kifejtette, hogy véleménye szerint semmivel sem egyoldalúbb a közmédia, mint Gyurcsány idejében volt. Rávilágított továbbá arra is, hogy az ellenzéknek ugyan van joga a tüntetéshez és valahol dolga is a kormány kritizálása, csak a tiltakozási stratégiájukból és technikájukból hiányolja a korrektséget, a következetességet, a méltóságot, az alaposságot és az agressziómentességet.
BEFEJEZTÉK, DE VISSZATÉRNEK. Pénteken átmenetileg befejezte öt napja tartó akcióját az MTVA-székházban Szél Bernadett és Hadházy Ákos. A két független országgyűlési képviselő a hét elején ment be ismét a köztévé épületébe, hogy közérdekű hirdetésüket átadják és beszéljenek az MTVA vezetőjével. A képviselők azt mondták: részleges sikereket értek el, de azt ígérték, később visszatérnek még.
 Forrás: Pestisrácok.huKiemelt kép: Horváth Péter Gyula
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató