2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Sz@rban van Márki-Zay: Nyomoz a rendőrség gazdasági visszaélése ügyében

Különösen nagy vagyoni hátrány okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a rendőrség abban a 170 milliós pénzügyi  visszaélésben, amely Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely független, de ellenzéki támogatást élvező polgármesterét is érintheti. Az ügyben tett feljelentés szerint a város vezetése fedezet nélkül vállalt kötelezettséget a helyi strand víztisztító berendezésének megépítésére.

A Fidesz helyi frakcióvezetője még tavaly december közepén közölte, hogy súlyos pénzügyi, gazdasági visszaélésre derült fény, miután az egyik közgyűlésen elhangzott, a város vezetése 170 millió forint értékben, fedezet nélkül vállalt kötelezettséget a strand víztisztító berendezésének megépítésére. Az önkormányzat ugyanis szerződést kötött a fejlesztésre, sőt, a munka is elindult, „azonban erre a meghatározott költségvetési soron nem volt meg a szükséges pénz” – állította a promenad.hu beszámolója szerint Hegedűs Zoltán.

A polgármester elismerte, hogy ez így történt – mondta a fideszes képviselő, aki szerint ez nagyon súlyos költségvetési kihágás, ami által felmerülhet hűtlen kezelés és költségvetési csalás gyanúja is. A frakcióvezető hozzátette, Márki-Zay Péter azzal védekezett, hogy többször is próbálta ezt a költségvetés módosítása kapcsán a közgyűléssel elfogadtatni, azonban a kormánypárti képviselők mindig levették ezt a pontot a napirendről. Hegedűs Zoltán azonban rámutatott: csak a tavaly december 7-i közgyűlési anyag tartalmazta ezt, és akkor valóban elhalasztották a témát, mert tárgyalásra alkalmatlannak találták a költségvetés módosítására készült előterjesztést. Az ügyet a testület döntése szerint a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság külsős szakértők bevonásával januárban vizsgálja ki, és akár már a február 8-i közgyűlésen beszámolhatnak a fejleményekről. Az eredménytől függően fegyelmi eljárást indíthatnak, vagy feljelentést tehetnek a felelősök ellen – írta pár hete a promenad.hu.

HŰTLEN KEZELÉS GYANÚJA MIATT NYOMOZNAK

Ezt az időpontot nem várta meg Tényi István és feljelentésével még tavaly december végén a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészséghez fordult, ám az ottani ügyészek és alügyészek elfogultságot jelentettek be, így az irat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészségre került, amely különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt elrendelte a nyomozást és annak lefolytatásával a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot bízta meg. A portálunk által megszerzett határozat szerint utóbbi szerv vezetője azonban szintén elfogultságot jelentett be, arra hivatkozva, hogy Márki-Zay Péterrel napi kapcsolatban van és az önkormányzat és a főkapitányság szerződéses jogviszonyban áll egymással. Mindezek miatt a bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes végül a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki az ügy kivizsgálására – áll a határozatban.

Forrás : PestiSrácok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató