2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Ismét letörték a kereszteket a Margit híd kőkoronáiról - itt vannak az elkövetők

A rendőrség a lakosság segítségét kéri a keresztényellenes vandálok azonosításához.police.hu közlése szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága rongálás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint idén január 4-én és 6-án ismeretlen tettesek megrongálták a Margit híd kőkoronáin lévő kőkereszteket. A rendőrség az előbbi esettel összefüggésben egy nőt és egy férfit keres: a nő 25 év körüli, körülbelül 165 centiméter magas; a férfi pedig ugyancsak 25 éves lehet, magassága nagyjából 175 centiméter.
  A második, január 6-ai bűncselekményt két férfi követte el, mindketten 25 év körüliek, magasságuk 175 és 180 centiméter közé tehető.A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételeken látható nőt és a férfiakat felismeri, tartózkodási helyükkel, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett hívja a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.
A mostani eset sajnos nem egyedi, a Margit híd kőkoronáit rendszeresen meggyalázzák. Legutóbb szeptember elején történt hasonló atrocitás: akkor két 19 éves férfi tört le összesen nyolc keresztet, melyek közül hatot a Dunába dobtak, kettőt pedig hazavittek. A rendőrség az ő esetükben is csak rongálás vétsége miatt indított eljárást, pedig a legszentebb magyar jelkép, a Szent Korona másának meggyalázása talán kicsit több mint rongálás, főleg mivel nemcsak nemzeti szimbólum, hanem vallási is.
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató