2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A jobbikosok szerint pártelnökük nem tartozik bocsánatkéréssel

Nem foglalkoznak korábbi pártelnökük véleményével a jobbikosok. A párt politikusai szerint Vona Gábor magánvéleményt fogalmazott meg, aki szerint nyilvánosan kellene bocsánatot kérnie Sneider Tamásnak az esküvőjén készült felvételek miatt. A Jobbik előző elnöke szerint is vállalhatatlan, ami a videón látható,- számol be a Hír Tv.
Vasárnap hozta nyilvánosságra a Hír TV azokat a 3 évvel ezelőtti felvételeket a Jobbik elnökének esküvőjéről, ahol Sneider Tamás felesége, a Jobbiknak dolgozó jogász a nácik közismert köszöntésével pózolt a fotósoknak. A lakodalmon rasszista és homofób viccelődések is voltak. Az esküvőn a párt vezérkara is megjelent. „Ez egy bohóckodás ezt mindenki látja a képeken. Magánéleti dologba, ami teljességgel ránk tartozik nem politikai tevékenység” – mondta Sneider Tamás a videóról. Az ügyében megszólalt a Jobbik korábbi elnöke is. Vona Gábor is ott volt az eseményen. Most a hvg.hu-nak azt mondta: vállalhatatlan, ami a videón látható és egykori párttársának nyilvánosan kellene bocsánatot kérnie emiatt.
– Nem szeretnék nyilatkozni, majd a rágalominfón válaszolunk.– Vona Gábor kijelentéséről mi a véleménye?– Hazugságokra nem szeretnék reagálni, a rágalominfón majd válaszolnunk– mondta Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője.
Egykori párttársai nem osztják a Vona Gábor véleményét.
– Vona Gábor is mondott egy véleményt én meg azt mondom, hogy semmilyen családi vagy magán rendezvényt nem fogom kommentálni legyen az lakodalom, keresztelő vagy temetés.– Tehát semmilyen bocsánatkérést, lemondást nem vár elnök úrtól?– Nem kommentálok családi rendezvényt – hárított Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője.
Van aki szerint a pártelnöknek nem kellene bocsánatot kérnie. „Sneider Tamás semmilyen olyat nem tett, amit szóvá kellene tenni, hiszen a Fidesz szavazta meg a parlament alelnökének, immár másodszor, és most sem hallottunk olyat, hogy a Fidesz kétségbe vonta volna, hogy Sneider Tamás alkalmas-e parlamenti alelnöknek. Úgyhogy mi nagyon nyugodtak vagyunk, mert ez azt jelenti a kormánypártok számára, hogy a pártelnök megérdemelten tölti be ezt a tisztséget” – fejtette ki Varga-Damm Andrea, jobbikos képviselő.
 Forrás: Hír TV
 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató