2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Homoszexuális kihívója lehet Trumpnak

A 37 éves Pete Buttigieg személyében újabb demokrata párti politikus jelentkezett be az elnökjelöltségért.Az elnökjelölt-aspiráns a mintegy százezer lelket számláló indianai South Bend polgármestere, afganisztáni háborús veterán, aki nyíltan vállalja homoszexualitását. Pete Buttigieg szerdán a Twitteren egy rövid videóban jelentette be, hogy létrehozta azt a bizottságot, amely az elnökjelöltségi kampányát készíti majd elő. Korrupció elleni küzdelmet, a washingtoni politika belharcai elleni fellépést, és egyúttal – saját városvezetői tapasztalataira hivatkozva – az elszegényedett, úgynevezett rozsdaövezetek fellendítését ígéri. Bemutatkozó videójában az elnökjelölt-aspiráns hangsúlyozta azt is, hogy az új nemzedék képviseletében száll be az országos politikába, de elismerte azt is, hogy lesznek nehézségei is, hiszen eddig nem politizált országos szinten.
A The Washington Post közölte, hogy Buttigieg 2017-ben sikertelenül pályázott a Demokrata Országos Bizottság (DNC) elnöki posztjára.
Buttigieg bejelentette, hogy a jövő héten Iowába, majd New Hampshire-be utazik, abba a két államba, ahol az amerikai elnökválasztás első előválasztásait tartják. Februárban önéletrajzi könyvet is megjelentet. 2020. november 3-án lesz az elnökválasztás az Egyesült Államokban. Az állampolgárok eldönthetik, hogy a regnáló elnök Donald Trump folytathatja-e a megkezdett munkáját, vagy esetleg más lépjen a helyére. Ami biztos, hogy Trump ismételten indul az elnöki székért, a demokraták oldalán pedig kissé kaotikus a helyzet a jelöltekkel kapcsolatban.
A demokraták színeiben az indianai polgármester mellett eddig Elizabeth Warren massachusettsi, Kirsten Gillibrand New York-i, Kamala Harris kaliforniai szenátor, továbbá Julián Castro, az Obama-kormányzat volt városfejlesztési minisztere jelentette be, hogy ringbe száll pártja elnökjelöltségéért. Tulsi Gabbard, hawaii képviselő szintén jelezte, de hivatalosan még nem jelentette be szándékát.
Az amerikai sajtó értesülései szerint fontolgatja az indulást Michael Bloomberg New York volt polgármestere és Eric Garcetti, Los Angeles jelenlegi polgármestere is.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató