2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Nem lesz újabb Békemenet

A CÖF elnöke, Csizmadia László úgy gondolja, hogy most inkább a tárgyalóasztalok és a Parlament az, ahol meg kell vitatni a kérdéseket. A Civil Összefogás Fórum létrehozott egy szakértői csoportot is, hogy értékeljék a mai politikai és gazdasági helyzetet és fórumokat tartanak országszerte.Január elején a Kossuth téri Békemenet volt az egyik első idei rendezvénye a Civil Összefogás Fórumnak. A Civil Akadémián vendég volt már többek között Morvai Krisztina EP-képviselő és Kásler Miklós miniszter is. Most civil szakemberekből álló testületet hozott létre a CÖF. Csizmadia László az ATV Híradónak azt nyilatkozta: kötelességüknek tartják, hogy ha valamit mondanak, akkor mindenféleképpen próbálják optimálisan megközelíteni a valóságot. A CÖF elnöke szerint azért van szükség a szakértői csoportra, mert a közelgő európai parlamenti választás sorsdöntő lesz a magyar nép számára. A 12 tagú testületet jogászok, közgazdászok, irodalmárok, politológusok és biztonságpolitikai szakértők alkotják. Akik értékelik például a bevándorlással kapcsolatos helyzetet. Az idei március 15-ei nemzeti ünnepen azonban nem lesz Békemenet.
"A Békemenet – nem szeretek magamtól idézni -, de egy nehéz hadtest, nem pedig egy könnyű lovasság. Úgy gondolom, hogy ha normális mederbe a parlamenti falak közé szorul majd az ellenzék munkája és konstruktívvá tud majd válni, akkor nincs szükség Békemenetre"
– vélekedett Csizmadia. A CÖF kezdeményezte az Európai Civil Együttműködési Tanács létrehozását is, hogy a polgári kezdeményezések a leggyorsabban jussanak el az Európai Unió szerveihez.Forrás: Hunhír
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató