Vadhajtások

15 éve hunyt el Fehér Miklós

15 éve, 2004. január 25-én hunyt el Fehér Miklós.

A válogatott focista, aki akkoriban portugál Benfica csatára volt, 24 évesen a Guimares-Benfica mérkőzés hosszabbításában váratlanul összeesett, és később a kórházban életét vesztette.

A Bencfica akkori edzője, José Antonio Camacho a 60. percben cserélte be. Fehér Miklós a meccs hosszabbításban kapott egy sárga lapot, majd mosolyogva tett két lépést, lehajolt, megfogta két térdét, és összeesett. Csapattársai abban a pillanatban tudták, hogy baj van.

Odarohantak hozzá, egyikük tartotta a fejét, nehogy Fehér lenyelje a nyelvét. A csapatorvosok is azonnal rohanni kezdtek, és újraélesztéssel próbálkoztak. A lelátón és a pályán is döbbenet lett úrrá, sokan könnyekkel küszködve figyelték az eseményeket.

Többen térdre rogytak, és imádkozni kezdtek. Fehér Miki edzője, Camacho, a futballistáival együtt zokogott. Fehérnek már a pályán megállt a szíve, ekkor még az orvosok sikeresen újraélesztették. A mentőautóban később újra sikerült nekik, de a harmadik szívleállás, már a kórházban, végzetesnek bizonyult. Életének 25. évében hunyt el a kitűnő magyar csatár.

Fehér Miklós Tatabányán, 1979. július 20-án született. Első NB I-es mérkőzését az 1995/1996-os szezonban, a Győr-Debrecen mérkőzésén játszotta. Összesen 62 élvonalbeli találkozón 22 találatig jutott. Később az A-válogatottban is bemutatkozott, itt 27 mérkőzésen 7 gólt szerzett a középcsatár, köztük a Litvánia elleni mesterhármassal.

Írta: VadGyula – Vadhajtasok.hu

RSS
Twitter
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial