Vadhajtások

Eddig 94 tüntiző kapott bírságot

Mint korábban beszámoltunk róla, elkezdte a rendőrség kihallgatásra idézni a LyukasZokni forradalom résztvevőit.

A rendőrség jelenleg még a december 13.-i tüntetés kapcsán folytat le meghallgatásokat és ró ki szabálysértési bírságokat, amikor is a Nyugati pályaudvartól a Blaha Lujza tér fele vonultak a tüntetők a körúton, akadályozva a forgalmat.

A rendőrök folyamatosan kísérték, majd kisebb csoportokra szeparálták a Forradalmár Tiniket, ahol állításuk szerint kamerába kellett bemondaniuk a nevüket az igazoltatás után.

Ezen a videón látható, hogy aznap „békés” és „demokratikus” tüntizők éppen lerúgnak egy rendőrt a Nyugati pályaudvarnál.

Az egyik ellenzéki média megkérdezte a BRFK-t az eseményekkel és az eljárásokkal kapcsolatosan. A BRFK-tól azt a tájékoztatást kapták, hogy 201 főt igazoltattak aznap este, ebből 148 fővel szemben indult szabálysértési eljárás,
98 esetben hoztak határozatot, ebből 94 fő kapott pénzbírságot.

A SorosDzsordzsi féle TASZ szinte azonnal felsikított, hiszen már aznap este arra kérte a résztvevő forradalmárokat, hogy keressék fel őket, mert segíteni szeretnének. És hogy mit érdekes tudni a TASZ-ról? Nos, a Kisalföld korábbi beszámolója alapján 2016-ban összesen 426.695.142 forintot adott a Soros-féle ernyőszervezet a TASZ munkatársainak fizetésére, valamnint a szervezet programjaira.

Asbóth Márton, a TASZ projektvezetője azt nyilatkozta, hogy: „ez a rendőri eljárás egészen biztosan nem volt jogszerű, a rendőrségi törvényben ugyanis nincs leírva, hogy a rendőrök tehetnek ilyesmit.” Ezek után már csak az érdekelne minket, hogy a felajánlott jogi segítségért a Dzsordzsi bácsi féle szervezet milyen számlákat állít ki saját maga számára, azaz mennyi pénzt vesznek fel egy-egy tünciző, hisztis vagy rongáló ifjonc jogi támogatásáért cserébe. Mihez van joguk, és milyen lehetőségekkel élnek, azok mennyiben nyúlnak túl a szokásos ügyvédi munka keretein. Mivel választ erre a kérdésre amúgy sem kapnánk, hát nem is tesszük fel a TASZ-nak, a jelenlegi ügyvédi munkadíjak ismeretében a válaszadást önökre bízzuk.

Írta: VadGyula – vadhajtasok.hu