Vadhajtások

Migránsok löktek a vonat elé három 16 éves németet – a fősodratú média sumákol

Három fiatal németet löktek a sínekre a nürnbergi gyorsvasút Frankenstadion megállójánál január végén, kettőjüket elütötte az érkező szerelvény és meghaltak – írja a Voice of Europe.

A német fősodratú média megtévesztő szóhasználattal “németekről” írt, Így elsumákolva az elkövetők migrációs hátterét. Ezenkívül az esemény leírásakor is ostobaságokat írtak, “balesetnek” és “tragédiának” nevezve az esetet: három 16 éves fiatal “esett” a sínekre.

A Nürnberg News tisztelettudóan “fiatal emberként” utalt az elsőként letartóztatott elkövetőre. A Süddeutsche azt sugalmazta, hogy a fiatalok közti nézeteltérés vezetett “a tragikus végkifejlethez.”

Még a Bavarian Rundfunk is azon a  véleményen volt, hogy a három fiatal “ráesett” a sínekre: “Péntek este két fiatal vitába keveredett másik két tizenhét éves fiatallal. Végül a vita közben három 16 éves fiatal esett a sínekre.”

Másnap reggel a BR online kiadásában “balesetnek” nevezte a kettős gyilkosságot, mely során egy vitát követően “három férfi a sínekre esett.”

Végül a Bild írta meg a kőkemény igazságot: a gyilkosok, akik a sínekre lökték a német fiúkat egy török és egy görög volt, akik pusztán Németországban születtek. A két áldozat, Luca és Frederic egyaránt heroldsbergiek voltak. Péntek este egy nürnbergi szórakozóhelyen voltak és éjfél körül szerettek volna vonattal hazautazni. A vasúton találkoztak egy harmadik barátjukkal és vita alakult ki köztük és a migránsok között.

A rendőrség információ szerint a vitát valami nevetséges apróság robbantott ki, amely a két támadóból aránytalanul agresszív reakciót váltott ki. A térfigyelő kamerák felvételei bizonyítják, hogy az elkövetők egyértelműen szándékosan lökték a német fiúkat a sínekre, az is látható, hogy a vonat már közeledett az állomásra (kb. 80 hm/órás sebességgel), belátható távolságban volt .

Mivel a vonat általában nem áll meg ennél a megállónál, teljes sebességgel ütötte el Lucát és Fredericet. A fiúknak esélyük sem volt, mindketten azonnal meghaltak. Harmadik társuk éppen hogy megmenekült.

Geib Hajnalka – Vadhajtások.hu