2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ismert rappert toloncolhatnak ki az Egyesült Államokból

Kiderült, hogy több mint tíz éve illegálisan tartózkodik az országban. A vasárnap letartóztatott 21 Savage ismert atlantai rapper 12 évesen Nagy-Britanniából érkezett 2005-ben Atlantába, de vízuma egy éven belül lejárt és azóta nem hosszabbította meg. Eredeti nevén Shayaa Bin Abraham-Joseph a 21 Savage művésznevet felvéve vált ismert előadóvá.

Bryan Cox, a bevándorlási hatóság szóvivője elmondta, hogy a férfi jelenleg Georgia államban van őrizetben, és a szövetségi bevándorlási bíróságon indul ellene kitoloncolási eljárás. Cox hozzáfűzte, hogy a rappert 2014-ben Georgiában már letartóztatták kábítószer-birtoklás miatt, és nem tud róla, hogy a most 26 éves zenész annak idején védelmet kapott volna az Egyesült Államokba illegálisan érkező gyermekek számára létrehozott DACA-programban, amelyben egyébként nem kaphat helyt, aki bűncselekményt követett el.

https://youtu.be/DmWWqogr_r8

Diana LaPolt, 21 Savage ügyvédje a Variety című szórakoztatóipari szaklapban hangsúlyozta, hogy ügyfele szegény sorban élő, hátrányos helyzetű fiatalokat segítő programokban dolgozik, gyakran támogat jótékonysági szervezeteket és sok fiatal példaképének tekinti. Mint mondta: igyekeznek elérni a rapper szabadon bocsátását és "tisztázni az esetleges félreértéseket".

A rappernek egész sor koncertje lenne a közeljövőben, csütörtökön Atlantában lépne fel. Legutóbbi albuma, az I Am > I Was a Billboard 200-as lemezlistájának élén debütált.
Forrás: MTI
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató