2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Lángosképű Sargentini nem válaszolt a kérdésekre

Ahogy az Origo arról beszámolt, január 28-án a válogatott hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentést összeállító Judith Sargentini holland európai parlamenti képviselő az Amszterdami Egyetem jogi karán előadást tartott a magyar jogállamiság helyzetéről. A zöldpárti EP-képviselő amellett, hogy a biztonságiakkal kivezetette az előadásáról az Echo TV munkatársait, az ott jelenlévő hágai magyar nagykövet kérdéseire sem volt hajlandó válaszolni. Mindezt nyilván a szólásszabadság jegyében tette.

Nagy botrányt váltott ki, hogy Judith Sargentini a magyar jogállamiságáról szóló – egyébként sajtónyilvános – előadásáról biztonsági őrökkel vezetette ki az Echo TV munkatársait, annak ellenére, hogy a stáb – a szabályoknak megfelelően – előzetesen regisztrált az eseményre.

A szélsőbaloldali EP-képviselő előadásán jelen volt a hágai magyar nagykövet, dr. Kocsis András is.

A Magyarország érdekeit Hollandiában képviselő diplomata – az előadás más résztvevőihez hasonlóan – hozzászólásokat fogalmazott meg, és kérdéseket kívánt feltenni Sargentininek,

a holland politikus azonban nem reagált a nagykövet egyetlenegy felvetésére sem.

A hazánkat elítélő Soros-Sargentini jelentés összeállítója nyíltan közölte, hogyő bizony nem áll szóba a magyar kormány képviselőivel, így dr. Kocsis András nagykövettel sem volt hajlandó párbeszédet folytatni.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató