2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Trump bevadult - több ezer katonát küld a déli határra

További 3 750 katonát vezényel az amerikai-mexikói határra az Egyesült Államok védelmi minisztériuma, hogy támogatást nyújtsanak a határ- és vámőrségnek - közölte az amerikai védelmi tárca vasárnap - írja a 888.hu.

Ezzel 4 350-re emelkedik az aktív szolgálatot teljesítő katonák száma, akiket a déli határra vezényeltek. A további csapatok küldetése 90 napos időtartamra szól. Feladataik közé tartozik drótakadály felállítása 250 kilométer hosszan, valamint új, nagy területet figyelni képes mobil kamerarendszer telepítése és használata a mexikói határ mentén Arizona, Kalifornia, Új-Mexikó és Texas államokban. A kamerás figyelés kiterjesztése – Patrick Shanahan amerikai ügyvivő védelmi miniszter korábbi közlése szerint – szeptember 30-ig tart.

Tavaly ősszel közép-amerikaiak ezrei – három karaván tagjai – próbáltak meg bejutni az Egyesült Államokba Hondurasból kiindulva. Hondurasi tisztségviselők szerint több mint hétezren kényszerültek visszafordulni a mexikói határon található Tijuanából, míg 2500-an úgy döntöttek, hogy minden nehézség ellenére kitartanak elhatározásuk mellett, és tovább várnak a bebocsátásra.

A Közép-Amerikából induló karavánok tagjainak sorsa heves vita tárgyát képezi az Egyesült Államokban, amelynek elnöke, Donald Trump ragaszkodik ahhoz, hogy nem engedi át a migránsokat a határon. Trump eddig csaknem ötezer katonával erősítette meg az amerikai-mexikói határt.

A legfrissebb hírek szerint azonban egy újabb migránskaraván tart az Egyesült Államok felé. Az illegális bevándorlók 1000-2000 fős csoportja több mint egy hete kelt útnak a hondurasi San Pedro Sula városából, a több száz fős tömeghez menet közben salvadori és guatemalai migránsok is csatlakoztak, ezért fontos az amerikai határvédelem megerősítése.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató