2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

"Jobbik-jelenség" Wilders pártjában is: újabb politikus állt át az ellenséghez

A holland Geert Wilders pártjának egy korábbi tagja bejelentette, hogy áttért az iszlámra. Joram Van Klaveren szerint akkor jutott erre, amikor elkezdett írni egy könyvet, és közben rájött, hogy egyre több dologgal ért egyet.

Van Klaveren 2010 és 2014 között volt a holland parlament képviselője a Szabadságpártban, akkor lett elege, amikor Wilders a 2014-es kampány egyik rendezvényén megkérdezte a közönségét, hogy több vagy kevesebb marokkóit akarnak-e az országba, a tömeg pedig elkezdte skandálni, hogy kevesebbet.

Van Klaveren a Szabadságpárt színeiben erősen kritizálta újdonsült vallását: az iszlámot hazugságnak, a Koránt pedig méregnek nevezte.

Amikor megkérdezték tőle, hogy bűnösnek érzi-e magát korábbi kijelentései miatt, azt felelte, hogy egyszerűen csak tévedett. Úgy vélekedett, hogy akkoriban Wilders pártjában minden rosszat az iszlámhoz kellett kötni.

A Szabadságpártból, nem ő az első politikus, aki vallást váltott. Megtörtént ez Arnoud van Doorn-nal is, utóbbi még a Twitteren gratulált Van Klaverennek, és hozzátette:

nem gondolta volna, hogy a Szabadságpárt lesz a vallásváltók keltetője.

(Politico - Kuruc.info)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató