2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

KariGeri azért szereti már a Jobbikot, mert a Mi Hazánk elvitte a nácikat onnan

“Ön szerint nem nácizmus az, ha valaki zsidó származású képviselőket listázna?” – tette fel a kérést Földi-Kovács Andrea, Gyöngyösi Márton Jobbikos képviselő egykori kijelentésére utalva a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Karácsony Gergelynek, aki szerint ez nem minősül annak, és örül, hogy a Jobbik frakcióvezetője már felhagyott a zsidózással az elmúlt időszakban. A Párbeszéd társelnöke többek között azt is elmondta, Puzsér Róbert, valamint a Jobbik és a DK korábbi nyilatkozatainak napirenden tartása csupán a Fidesz egy eszköze arra, hogy megtörje az ellenzék közötti együttműködést. A műsorvezető szembesítésére tagadta, hogy korábban elzárkózott volna több ízben is a Jobbikkal való együttműködéstől, hiába hozta Földi-Kovács az erre utaló példákat.

Karácsony Gergely szerint Puzsér Róbert, a Jobbik és a DK nyilatkozatainak napirenden tartása a Fidesz médiájában az ellenzék egységének megtörésének eszköze, amiben a Hír TV is tevékeny részt vállal. Karácsony szerint ez szándékos ékverés az ellenzék egységébe, bár konkrét példát nem említett. A műsorvezető itt kitért arra, hogy a képviselőkről kiszivárgott hangfelvételek tartalmát aligha lehet a kormánypártra fogni, az pedig sehol nem lehet akár a Hír TV, akár más sajtóorgánum hibája, hogy az esetekről kikérik más politikusok véleményét is.
Önről ilyen felvétel kiszivároghatna?
– kérdezi Földi-Kovács.
Hát rólam biztos, hogy nem, de ez egy más történet.
– feleli Karácsony.
Akkor ez mégis ön szerint kinek a felelőssége?
Földi- Kovács Andrea 2017-es nyilatkozatokat hozott fel Karácsony Gergelytől a Jobbikkal kapcsolatban, ahol nyilvánvalóan és kimondva szerepel, hogy a Jobbikkal nem kíván együttműködni. Ezeket Karácsony Gergely tagadta. A képviselő rámutatott, hogy a Jobbik elzárkózása az ellenzék többi szereplőjével való együttműködésre a múltban kölcsönös volt. Korábbi nyilatkozatai szerint náci pártnak titulálta a Jobbikot, ám ezt a műsorban már úgy korrigálta, hogy annak idején voltak a pártban “vállalhatatlan náci figurák”, de azokat a  Mi Hazánk Mozgalom elvitte a Jobbikból.
Tisztázzunk egy kérdést: Ön szerint ki a náci? Aki zsidó képviselőket listázna (Gyöngyösi Márton korábbi kijelentése, miszerint listázni kéne származásuk alapján a zsidó képviselőket – a szerk.), az nácinak számít? Vele van közös erkölcsi alapja?
– kérdezte a műsorvezető, ezzel is utalva arra, hogy Gyöngyösi Márton továbbra is a Jobbik frakcióvezetője, nem pártolt át a Mi Hazánk Mozgalomba.
Gyöngyösi Márton nem zsidózott az elmúlt időszakban aminek nagyon örülök, és egy előrelépésnek gondolom. Egyébként nem gondolom, hogy önmagában nácizmus, ha valaki zsidó képviselőket listázna, ez inkább egy nagyon rossz mondat volt.
– felelte a saját mondataiba elég erőteljesen belegabalyodott ellenzéki képviselő, aki zavarában már arról beszélt, hogy Földi-Kovács Andrea is tökéletesen azt reprezentálja, amiről beszél, vagyis hogy a Fidesz minden eszközzel meg akarja akadályozni, hogy saját témáit, programját elmondhassa. „A Jobbik múltja vállalhatatlan, de a Jobbik pozitív változáson megy keresztül és ha sikerül közös alapokat találni, az együttműködésben rejlik a jövő” – vélte a Párbeszéd politikusa.
Forrás: Hír TV, Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató