2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Mérgező munkahelyként jellemezték az Amnesty Internationalt a dolgozók

Egy külső vizsgálat során "mérgezőként" jellemezték az Amnesty International munkahelyi légkörét. A londoni székhelyű Nemzetközi Titkárságának munkatársai abban a külső vizsgálatban, amit tavaly azután rendeltek el, hogy a jogvédő szervezet két munkatársa is öngyilkos lett - írja a The Guardian.

A KonTerra Group által végzett és pszichológusok által vezetett eredményei szerint a londoni központban rendszeresen alázták zaklatták a munkatársakat, akiket még nemi és faji alapon is diszkrimináltak Ahogy a The Guardianon olvasható, a 475 dolgozóval készített interjúk alapján a Nemzetközi Titkárság vezetői bizalmatlanok voltak munkatársaikkal, akiket rendszeresen becsméreltek és büntettek. "Sz*r vagy! Fel kéne mondanod! Ha nem teszed, nyomorúságos életed lesz!" -idézet a jelentés néhány rendszeresen elhangzó fenyegetést. Különösen visszás, hogy miközben az Amnesty világszerte harcol az emberi jogokért, a Nemzetközi Titkárságon belül nem volt példa nélküli a faji, nemi, vagy szexuális identitáson alapuló megkülönböztetés, a nőket, színes bőrűeket és az LMBTQ-közösséghez tartozókkal rendre igazságtalanul bántak. És különösen károsnak ítélték meg a szervezetben uralkodó "mártírkultúrát", vagyis azt, hogy a munkatársak saját szenvedésük árán is túl sokat vállaltak. A jelentéstevők jogosan jutnak konklúzióra, amikor azt állítják, hogy az Amnesty International nem dolgozhat hatékonyan azon, hogy jobbá tegye a világot, ha a szervezeti kultúráját a titkolózás, a bizalmatlanság, a nepotizmus és a hatalommal való visszaélés jellemzi.

Az intézmény főtitkára a jelentést olvasva kijelentette, hogy márciusig változtatni fog a helyzeten. Az intézmény dolgozóval való bánásáról már tavaly májusba szó eset, amikor Gaëtan Mootoo öngyilkos lett nem sokkal azután, hogy stresszről és túlórákról panaszkodott. Mootoo öngyilkosságára hat hétre Rosalind McGregor, aki gyakornokként dolgozott, családja otthonában végzett magával. Az egyik dolgozó elmondása alapján sokukat felháborította az, hogy a civil szervezet megpróbálta eltussolni Mototoo halálesetét.

Forrás: Hunhír

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató