2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Karácsony Gergely úgy akar főpolgármester lenni, hogy Zuglóban a fizetős parkolást sem tudja megoldani

Veszteséges az önkormányzatnak a fizetős parkolás üzemeltetése Zuglóban.

A Civil Zugló Egyesület képviseletében Várnai László arról beszélt: az amúgy is mutyigyanúsan áterőltetett fizetős parkolás meghökkentően nagy veszteséget hozott,

az első, nem teljes évben, 2017-ben csaknem 490 millió forintos mínuszt termelt a fizetős parkolás az önkormányzatnak, tavaly pedig további 250 milliót.

Várnai emlékeztet arra, hogy "a parkolás bevezetésekor még milliárdos nyereséget ígértek, a fejlesztések leendő forrásaként mutatták be a fizetős parkolást."

A Bosnyák téri piac környékének fizetőssé tétele, a hiányzó tájékoztató táblák, a nyilvánvalóan bevételorientált bírságolás igencsak felháborította a zuglóiakat"

– olvasható Várnai összesítőjéből.

Már maga a tender is érdekes körülmények között látott napvilágot: a megbízott konzorcium a becsült összegnél drágábban kapta a parkolási megbízást. Maga az előterjesztő polgármester, Karácsony Gergely sem volt meggyőződve, hogy az olcsóbb pályázó kizárása indokolt volt.

Az értékelő bizottság végül győztesnek a C-Ware Kft., a francia Parkeon SAS, illetve SIS Parking Kft. konzorciumát indítványozta kihirdetni. Az ő ajánlatuk – automata-beszerzésre és üzemeltetésre – összesen több mint egymilliárd forintról szólt.

A C-Ware nevű cég egyik alapítója Kupper András, a korábbi parkolási botrányok főszereplőjeként elhíresült Centrum Parkoló Kft. fő tulajdonosa volt.

2017 óta Karácsony Gergely elhibázott projektje tehát több mint 751 millió forintos veszteséget jelentett Zugló számára.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató